Позната имена ухапшених командира: Осумњичени да су узимали новац да не пишу казне

14.06.2021. 14:25
0
ИЗВОР: Nezavisne

Припадници Државне агенције за заштиту и безбједност ухапсили су јутрос пет полицијских службеника у Бихаћу и Босанском Петровцу због сумње у злоупотребу положаја и умијешаност у коруптивне радње.

Хапшење је изведено по налогу Тужилаштва БиХ, а међу ухапшенима су и командири полицијских станица у Бихаћу и Босанском Петровцу, Шемсудин Дедић и Нермин Махмутспахић, те саобраћајни полицајци С.Х, Е.Џ. и С.Ш из Босанског Петровца.

Према незваничним информацијама, петорица полицијских службеника се сумњиче да су већ дужи временски период узимали новац за опрост саобраћајних казни и прекршаја.

Ова оперативна акција је носила кодни назив "Небо", а у њеном склопу обављени су и претреси полицијских станица у поменута два града, породичне куће једног од полицајаца у Босанском Петровцу, те неколико службених возила полиције.

Из Тужилаштва УСК су потврдили да су полицијски службеници ухапшени због постојања основа сумње да су починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, злоупотреба положаја и овлаштења, примање дара и других облика користи, те кривотворење службене исправе.

Како је наведено, у овом предмету су проведене посебне истражне радње у оквиру којих је аудио, видео и фотографски забиљежено 66 случајева примопредаје мита и укупно је документовано 90 кривичних дјела корупције.

Данашња акција је услиједила након вишемјесечне истраге и прикупљања доказа, а све с циљем борбе против криминала и корупције у редовима полицијских снага. Из СИПА су потврдили да су њихови припадници извршили претресе лица, објеката и покретних ствари које користе осумњичена лица на двије локације у Босанском Петровцу и једној локацији у Бихаћу.

-Приликом вршења претреса пронађени су и привремено одузети предмети и документација који се могу довести у везу са почињењем кривичног дјела. Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде бити предата у надлежност поступајућем тужиоцу Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, под чијим надзором су и реализоване наведене активности. Помоћ у реализацији акције пружили су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона - наводи се у саопштењу СИПА.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела
У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена
У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  19h 25m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  11h 29m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  8h 59m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  16h 48m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  20h 36m
  0