Познати кандидати за одборнике испред Српске демократске странке Соколац

12.08.2020. 17:14
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Општински одбор Српске демократске странке Соколац изабрао је кандидате за одборнике на предстојећим локалним изборима заказаним за 15. новембар ове године.

Милован Бјелица ће свој трећи мандат и већину у соколачкој скупштини тражити кроз спој младости, професионалне остварености, нових идеја и тридесет година искуства.

Носилац листе, како је већ портал ,,Соколац-срце Романије” објавио, је Миодраг Дупљанин и с пуним правом може да каже слоган „ја сам СДС тридесет година”.

– На листи сам са жељом да својим присуством будем повезница између младих људи овдје и моје генерације, те да будем њихов спој са традицијом Српске демократске странке. Својим искуством и у јавном и у приватном сектору могу млађим колегама да пренесем разлике и укажем на сличности, како би сви заједно што боље обављали своје дужности, а све у циљу реализације започетих и планираних пројеката.

Предсједник младих ОО СДС-а Соколац Александар Марковић, нов је у политици али га колеге поштују и с тога је и изабран за предсједника омладине.

– Вријеме је да искорачимо и да почнемо да радимо и примјењујемо оно што смо научили. Мислим да моја генерација мора да покаже да нисмо више дјеца, да смо људи у напону снаге и енергије. Пројекти на којима се ради у Сокоцу показују да се у СДС-у мисли на потребе и жеље свих становника укључујући и младе којима како кажу још увијек припадам.

Листу СДС-а чине људи добро познати Сокочанима али и становницима регије. Према оцјенама начелника Бјелице ту су остварени људи, стручњаци и професионалци из различитих области.

– Водили смо рачуна да континуитету додамо освјежење и додатну енергију. Од људи који су дуги низ година у политици наше општине и Града ту су носилац листе Миодраг Дупљанин, Данко Вучетић, Самојко Петрић, Младенка Пандуревић и Ведрана Кравић, потом одборници прошлог сазива Бојана Марковић, Жарко Косорић, Дејан Елез, Младен Форцан, Мића Дебелногић и Миломир Боровчанин, кандидати на ранијим изборима Јована Солдар и Дејан Томић. Ријеч је о квалитетним људима, људима од интегритета – убијеђен је Бјелица.

Носиоци нове енергије коју траже у СДС-у у Сокоцу долазе из јавног и приватног сектора, различитог су образовања и људи су који ће да дају свој допринос у изградњи савременог Сокоца.

– Важно је да у политику улазе људи различитих усмјерења када је у питању образовање и професионална оријентација. Ми у СДС-у у Сокоцу можемо с поносом да истакнемо то богатство међу нашим чланством и симпатизерима, те с тога и на нашој листи имамо инжењере пољопривреде попут Дејане Стојановић, ватрогасне заштите Николе Шарца, младе историчаре као што је Раде Косорић, магистра права Дејану Радовић, новинара Свјетлану Рајић, Павла Крсмановића, правника Гордану Мочевић.

Ту су и људи који своју професионалну каријеру граде у приватном сектору као Марко Реновица у осигуравајућим друштвима, из јавног сектора, просвјетни радник Гордана Гошић, урбаниста Биљана Папић и грађевинац, један од представника пензионера Велемир Беатовић – све озбиљни и одговорни људи и већ сада могу да кажем да СДС и Соколац настављају заједно – закључио је Бјелица.

Коментари 0
Повезане вијести
Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве Руска делегација донијела на Нови Зејтинлик честицу "Пламена сјећања" из Москве
Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе Средњошколски центар „Василије Острошки“ у понедјељак обиљежава Дан школе
Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику" Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    22h 50m
    5
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    21h 12m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    17h 44m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 37m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    18h 22m
    1