Правни факултет остварио значајан успјех при упису студената у првом уписном року

02.07.2020. 11:19
0
ИЗВОР: pravni.ues.rs

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву остварио је велики успјех при упису студената у прву годину првог циклуса студија у академску 2020/2021. годину.

У првом уписном року, пријавило се 70 кандидата, што је за 20 % више у односу на исти период прошле године. По броју уписаних студената, Правни факултет је трећи међу седамнаест факултета и академија у саставу Универзитета у Источном Сарајеву, док је прошле године био шести.

Студенти су препознали као вриједне активности које је Правни факултет проводио у протеклој години, у првом реду студентску праксу, правне клинике, посјете институцијама и реализацију Ерасмус + пројекта. Добар глас о факултету који омогућава својим студентима да стичу квалитетна теоријска знања, да похађају студентску праксу и учествују у бројним ваннаставним активностима, очигледно је привукао више кандидата него прошле године, упркос томе што је број матураната мањи.

Факултет ће се на најбољи начин одужити студентима који му указују повјерење. Они ће и даље имати бројне и богате активности, а факултет ће наставити да помаже студентима приликом запошљавања, и то не само након окончања студија, него и током студија, јер посао се не тражи након стицања дипломе, већ током студија.

Новоуписане студенте очекује, као и њихове старије колеге, изврстан студиј и рад са угледним професорима, али и олакшан начин полагања испита, који треба да омогући стицање квалитетних знања на једноставнији начин. Студенти ће, уз помоћ ментора, од самог почетка студирања пролазити спремни кроз садржајне студије, јер ће моћи да се обрате за помоћ у сваком тренутку.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 7m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 47m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 59m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 32m
    0