Православна црква у Мерсину отворила своја врата за све жртве земљотреса

13.02.2023. 13:08
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Православна црква у турском граду Мерсину отворила је своја врата преживјелим жртвама земљотреса на југу Турске, обезбједивши им смјештај и храну. 

Прошло је седам дана од снажног земљотреса, са епицентром у турском граду Кахраманмарашу, који је разорио југ Турске и сјеверне дијелове Сирије. Хуманитарне и друге организације настоје на све начине помоћи онима који су успјели преживјети невиђену катастрофу, јавља "Анадолија". 

Хуман гест стигао је и од цркве у Мерсину, која припада Грчкој православној цркви, а која је отворила своја врата народу погођеном земљоресом, те задовољила њихове потребе за смјештајем и храном. 

Црква је позвала све своје чланове да помогну жртвама након разорног земљотреса који је погодио 10 градова на подручју Турске. 

У оквиру подузетих активности унутар цркве оформљена је спаваоница, те су прикупљене основне потрепштине попут хране, одјеће и средстава за чишћење.

Црква је, под координацијом Уреда гувернера Мерсина, почела упућивати ​​жртве земљотреса у њихове домове и пансионе.

Свештеник Чошкун Тејмур рекао је за "Анадолију" да су своја врата отворили свима и мобилизовали све своје ресурсе, као и да су у цркви осигурана три оброка дневно.

Тејмур је навео да су жртве земљотреса у цркви биле смјештене два или три дана, а затим су их упутили у куће чланова заједнице на мјеста која су за ту сврху додијелиле институције и организације.

– Једна хуманитарна организација изнајмила је хотел са 100 соба, који је тенутно пун. Неки од чланова наше заједнице послали су кључеве својих викендица - појаснио је Тејмур. 

Иса Синемли, 22-годишњак који је преживио земљотрес, из округа Самандаг у Хатају, захвалио је цркви што су им били подршка у овим тешким тренуцима. 

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    6h 39m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    20h 53m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 0m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    17h 48m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 15m
    0