Представа „Источно од краја“ одушевила публику

28.12.2019. 16:09
0
ИЗВОР: Срна

У Културном центру Источно Ново Сарајево премијерно је изведена позоришна представа „Источно од краја“ коју је по мотивима руске пјесникиње и драмског писца Музе Павлове, адаптирао и режирао театролог Зоран Тодоровић.

Публика, која је имала срећу да синоћ одгледа премијеру за коју се тражила карта више, дуготрајним и топлим аплаузом је наградила осам позоришних аматера, чланова студија „Театролог“, који су готово два часа бриљирали на сцени.

Представу чини омнибус од четири приче, односно, сценске слике, које на први поглед изгледају неповезано, али ипак имају заједничку основу.

Драма обрађује четири веома актуелне и тешке теме – неразумијевање унутар породице и њено осипање, заокупљеност послом који не дозвољава вођење личног живота, везе из интереса и утицај самовољних фактора моћи на наше животе и бесмислене ситуације које су наша свакодневница.

Аутор текста и режисер представе Зоран Тодоровић рекао је Срни након представе да су сва његова очекивања испуњена, нагласивши сјајно извођење њених актера и реаговање публике на представу која се, како каже, свела на театар апсурда.

Један од актера у представи студент Будимирка Кењић рекла је да се овим послом бави из љубави, а уз Тодоровићеву стручну помоћ премијерно извођење представе доведено је до савршенства.

Реприза представе „Источно од краја“ у Источном Сарајеву планирана је крајем јануара. Након краће паузе, овај позоришни комад требао би бити изведен у Требињу и Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен" У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
Представљена монографија о Милану Гутовићу Представљена монографија о Милану Гутовићу
У сриједу изложба "Бата у 90 слика" у Источном Новом Сарајеву У сриједу изложба "Бата у 90 слика" у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 5m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 14m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 49m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 2m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 16m
    0