Представљен Ружићев "Пун кофер прича"

22.12.2022. 20:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Књига "Пун кофер прича", аутора Милана Ружића, у којој је у 100 кратких, засебних прича описан период током епидемије вируса корона, промовисана је вечерас у Источном Сарајеву.

Ружић је рекао новинарима да се књига може сврстати у лирску исповједну прозу, која је продукт свега што су људи проживјели током епидемије вируса корона, кроз самоћу на коју су били законски натјерани, а мало и што су сами тако жељели.

- То су неке оде људима који су нас у том периоду напустили, којих је нажалост било много у мом животу. То су размишљања која човјек ровари када је предуго сам са собом, а онда и свашта налази у томе. Настојао сам да цјелокупан начин осјећања и размишљања пренесем у смислу да буде примјењивији на све људи који буду читали - рекао је Ружић.

Књижевни критичар Желидраг Никчевић рекао је да Ружић својом најновијом, четвртом књигом по реду, показује да је савремена српска проза добила аутора који има шта да каже и то ради на нов, свјеж, популаран начин, за који по своме кавалитету и националној интонацији заслужује да има читаоце са обје стране Дрине.

Никчевић је рекао да је Ружић, иако млад аутор, на основу читалачких реакција, тиража и стручних рецензија, постао један од протагониста савремене српске прозе.

Милан Ружић рођен је 1988. године у Чачку. Завршио је општу лингвистику на Филолошком факултету у Београду. Написао је и књиге "Неко, некад, негде", "Наше су само речи" и "Народ на издавање".

Главни је уредник Издавачке куће "Аника" из Андрићграда, а такође и колумниста "Искре", електронских новина Андрићграда.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву Промовисана књига „...и друге приче“ Саше Кнежевића у Источном Сарајеву
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 40m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 58m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 25m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 13m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 34m
    0