Представљена збирка пјесама "Буди срећан гдје год да си" ученице Ене Вуковић

02.04.2024. 14:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Представљањем збирке пјесама основцима са Пала под називом "Буди срећан гдје год да си" аутора једанаестогодишње Ене Вуковић са Хан Пијеска, данас је на Палама обиљежен Међународни дан дјечије књиге.

Вуковићева је рекла новинарима да назив збирке пјесама носи важну поруку свим људима, а то је да "буду срећни гдје год да су".

Она је навела да је писала о природи, околини и богатствима која се налазе у њеном малом мјесту одакле долази - Хан Пијесак.

Вуковићева је додала да се бави писањем од осме године, те да воли да чита и да јој је најдражи писац Десанка Максимовић.

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо рекао је да су, поводом Међународног дана Дјечије књиге, организовали промоцију књиге Ене Вуковић за ученике другог разреда основних школа "Србија" и "Пале" и на тај начин дјеци указали на значај књиге и писања.

Чворо је додао да прву пут поводом Међународног дана дјечије књиге организују овакву манифестацију, те се нада да ће она прерасти у традицију.

Учитељица у Основној школи "Милан Илић - Чича Шумадијски" Биљана Митровић рекла је да Ена од седме године има изражен таленат јер, осим што пише, воли да пјева, игра, црта, а оно најљепше, ипак, запише на папир.

- Почетком четвртог разреда донијела ми је светску у којој су се налазиле њене пјесме, па сам пратила њен рад и одлучила да стихове предам стручним лицима све уз подршку родитеља и Народне библиотеке на Хан Пијеску - рекла је Митровићева.

Бранка Ђурић Радуловић, директор Народне библиотеке "Бранко Чучак" са Хан Пијеска, која је издавач књиге, рекла је да је ово једно у низу промоција Енине књиге, те да је ово дјело било и на Београдском сајму књига.

- На почетку смо били јако изненађени јер смо се први пут сусрели са ситуацијом да нам се достави рукопис дјетета које тада није имало ни 10 година. Када сам прочитала пјесме, њих 70, нашла сам се у необичној ситуацији и потражила мишљења стручњака, колега, наших пјесника Вида Вукелића и Боре Капетановића - истакла је Радуловићева.

Она је истакла да им је драго што је Народна библиотека "Бранко Чучак" издавач књиге, поручивши да свака библиотека треба да подржава младе таленте.

Рецензије за збирку дјечијих пјесама "Буди срећан гдје год да си" написали су Боро Капетановић и Вид Вукелић, а илустрације и насловну страну урадио је карикатуриста и илустратор Тошо Борковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 7m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 51m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 35m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 36m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 18m
    0