Представници Иницијативног одбора разговарали са Миломиром Савчићем

14.04.2021. 15:01
0
ИЗВОР: Катера

Иницијативни одбор за превазилажење нестатутарног рада руководства Борачке организације оштине Пале одржао је данас састанак са предсједником Борачке организације Републике Српске, генералом Миломиром Савчићем.

Из Иницијативног одбора Пале за портал Катера су рекли да су предсједника БО Републике Српске додатно упознали са основама иницијативе, и са свим дешавањима у, и око Борачке организације Пале.

- Затражено је од предсједника БО Републике Српске да, у оквиру својих надлежности, упозна органе БОРС-а са дешавањима у Борачкој организацији општине Пале, и да надлежни реагују у складу са Статутом БОРС-а. Затражено је и мишљење од предсједника Борачке организације Српске у вези члана 47. Статута БОРС-а и расписивања ванредних избора у општинској борачкој организацији - кажу из Иницијативног одбора Пале за наш портал.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Додају да је предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истакао да Иницијатива има одјека и у другим борачким организацијама, те да су у току активности у самом БОРС-у око измјена Статута које би требале да допринесу бољем и ефикаснијем раду организације.

- Подстакао је Одбор да доставља све информације према органима БОРС-а, како би постојао основ за дјеловање, у складу са овлашћењима. У вези члана 47. Статута БОРС-а, и расписивања ванредних избора, упутио је да по члану 50. Статута Предсједништво БОРС-а има надлежност да достави Скупштини приједлог за доношење одлуке о расписивању ванредних избора - наводи се у саопштењу послатом порталу Катера.

Кажу да је у припреми и сједница Скупштине Борачке организације Републике Српске, која би требало да буде одржана релативно брзо, зависно и од епидемиолошких мјера, обзиром да Скупштина броји око 150 лица заједно са стручном службом.

Коментари 0
Повезане вијести
Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама Програм обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Палама
На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ На Палама обиљежена 31 година од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“
Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО) Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 32m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 5m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    22h 42m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 11m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 9m
    0