Премијерка Србије их оптужила, Влада Српске им дала седам милиона КМ

25.10.2021. 21:50
3
ИЗВОР: capital.ba

Влада Републике Српске повјерила је седам милиона марака вриједан посао реконструкције и адаптације хотела „Партизан“ на Јахорини фирми „Bauwesen“ из Лазаревца у Србији познатој по томе што не поштује уговорене обавезе и касни са пројектима на којима је ангажована.

Ова фирма изазвала је бијес јавности у Србији због спорости и кашњења на изградњи тргова у Нишу и Лесковцу.

Како раде њихови неимари увјерила се и премијерка Србије Ана Брнабић која је њихово понашање оцијенила као “неприхватљиво” и  љетос обећала како ће их позвати на одговорност.

Међутим, тај непрофесионализам им није био препрека да добију вишемилионски посао у Републици Српској.

На управо окончаном тендеру били су једини понуђачи, а обавезали су се да ће за непуних седам милиона марака радове завршити у року од 12 мјесеци.

Хотел “Партизан” ново је “чедо” Владе Републике Српске која у кризи троши новац на луксузне хотеле на Јахорини.

Ни за овај хотел Влада Републике Српске на челу са Радованом Вишковићем није жалила новац, па ће овај објекат посједовати базен, СПА центар, 19 апартмана и 20 соба.

Прије него што се упустила у ову инвестицију у застарјели хотел “Рајска долина” уложили су 20 милиона марака, и гдје су о појединим сумњивим набавкама обавијештени правосудни органи.

Економисти сумњају у оправданост улагања

Економиста Марко Ђого каже да је позитивно то што се Влада Српске опредијелила за инвестиције на Јахорини али ће вријеме показати колико су та улагања била оправдана.

Наиме, према његовим ријечима често се спомиње да су те инвестиције много скупље него на сличним дестинацијама у Европи.

- Мислим да се улаже више новца него што је неопходно и да би те инвестиције могле бити јефтиније. У трогодишњем плану ОЦ Јахорина планира да уложи 250 милиона марака у објекте и то је огроман новац за наше услове. Драго ми је, али ефикаснот инвестиција мора да буде на свјетском нивоу да то не би постало камен о врату када истекне грејс период за кредите за Олимпијски центар као и Влади Републике Српске која је гарант томе свему - оцјењује Ђого.

Аутор: Дејан Товиловић

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    staka 27.10.2021. 12:16
    Bože moj šta uradiše od planina.Sve posjekoše i uništiše što je decinijama raslo,radi nekog profita.Pa zar im nije više dosta hotela.Hajd taj Partizan je postojao,pa neka ga obnove,ali šta uradiše od šuma to je strašno
  • Generic placeholder image
    Tranzicionista 26.10.2021. 18:10
    Umjesto skijaških kapija na stazi će se zaobilaziti objekti i objektičići, a znamo ko je počeo da parča planinu, tamo negdje prije 2016.
  • Generic placeholder image
    Mirce 26.10.2021. 17:13
    Sve dok ne IMT prisutan svi ce prolaziti.
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 15m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 43m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 16m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 8m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 13m
    0