Преминуо Иван Бекјарев

16.11.2020. 21:48
0
ИЗВОР: Mondo.rs

Познати српски глумац Иван Бекјарев преминуо је у 74. години, а од њега се путрм друштвених мрежа опростио колега Саша Јоксимовић.

-Свему си ме научио, мој си други отац био. Сећам се када сам те упознао драги професоре 1999. на Академији у 5тици... Онај врисак ти се допао, сећам се... А требало је да радимо сад и представу... Требало је... Много сам тужан. Хвала ти за све.... професоре...- написао је Јоскимовић у потресној поруци на Инстаграму.

Иван Бекјарев одиграо је више од 150 улога у позоришту, од чега око 60 у Југословенском драмском позоришту, гдје је 33 године био члан и дугогодишњи првак.

Снимио је преко 50 филмова у бившој СФРЈ, Србији, Данској, Италији и др. За допринос изабран је за члана Академије за филмску уметност и науку (АФУН).

Био је веома успјешан радио и ТВ водитељ, а 1970. године рекао прво "Добар дан" на тада новом радију "Студио Б". На Радио Београду-202 годинама је био аутор и водитељ култне емисије "Мислим на вас, мислите на мене". Имао је и већи број својих шоу програма на разним телевизијама. Такође, играо је и пјевао главне улоге у многим кабареима и мјузиклима, оперетама и др.

Бекјарев је рођен 6. априла 1946. године у Београду.

Коментари 0
Повезане вијести
Сахрана Ивана Бекјарева данас у Алеји заслужних грађана Сахрана Ивана Бекјарева данас у Алеји заслужних грађана
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 22m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 28m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 55m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 37m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 47m
    0