Преминуо Јован И. Деретић

06.06.2021. 21:12
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Публициста Јован И. Деретић преминуо је рано јутрос у 82. години, објављено је на званичној страници његовог Удружења грађана Слободна Србија.

Иза себе је оставио богато научно дјело о коме ће српска историја тек дати свој суд. То дјело ће бити даљи путоказ цијелом српском народу како да гради своју националну државу, своје образовне, научне и културне установе, како да васкрсне своју аутентичну српску историјску науку и како на основу свега наведеног да гради своју будућност српску. Будућност у којој ће све што је било српско од античких времена преко средњовјековног периода па све до нововјековног периода поново бити српско. Професор Деретић нам је свима утабао пут којим морамо ићи даље. Нека му је лака црна земља и нека му је вјечна слава и хвала. Нека му Господ Бог подари мир у рајским вртовима, наводи се у саопштењу, преносе Новости.

Деретић је био један од истраживача који су тврдили да постоје докази да је на европском континенту – посебно на Балканском полуострву – у периоду од најмање два и по миленијума непрестано присутан словенски расни и етнички елемент.

Главни предмет његовог истраживања јесте српска античка историја коју званична историографија не признаје. Његови текстови говоре о постојању српске античке историје од 2000. године п. н. е. па до 7. вијека кад су према званичној историји Срби дошли на Балкан заједно са другим словенским народима.

Деретић је рођен 1939. године у Оровцу код Требиња.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Преминуо Роберто Кавали Преминуо Роберто Кавали
У притвору преминуо брат осумњиченог за Данкино убиство У притвору преминуо брат осумњиченог за Данкино убиство
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    12h 27m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    8h 59m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    11h 43m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    7h 21m
    0
  • Данас Марковдан
    16h 9m
    0