Престоланасљедник Емирата: Русија има право да заштити националну безбједност

01.03.2022. 18:01
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Предсjедник Русије Владимир Путин разговарао је са престолонасљедником Уједињених Арапских Емирата Мухамедом ел Нахјаном о току реализације споразума у формату ОПЕК+ и ситуацији у Украјини.

Ал-Нахјан је констатовао да Русије има право да осигура националну безбједност.

- Размотрена је такође ситуација око Украјине. Владимир Путин је детаљно изложио узроке, циљеве и задатке руских специјалних војних операција за заштиту Донбаса. Мухамед ал Нахјан је констатовао право Русије да обезбиједи националну безбедност - пише у саопштењу.

- Размотрен је ток реализације споразума у формату ОПЕК+. Подвучена је намера да се настави са координацијом двије земље у интересу подршке стабилности свјетском енергетском тржишту -  наводи се у саопштењу.

Владимир Путин и Мухамед ел Нахјан су изразили спремност у даљем развоју билатералних односа стратешког партнерства.

- Размотрена су актуелна питања сарадње Русије и Уједињених Арапских Емирата. Дата је висока оцјена постигнутом нивоу у политичкој, трговинско-економској и другим областима. Подвучен је важан значај конструктивног заједничког рада у оквиру међународних организација, прије свега Уједињених нација. Изражена је обострана спремност на даљи развој билатералних односа стратешког партнерства - наводи се у саопштењу.

Стране су потврдиле да ће и даље сарађивати на различитим нивоима.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    19h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 1m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    16h 54m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    16h 59m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 2m
    1