Prestolanasljednik Emirata: Rusija ima pravo da zaštiti nacionalnu bezbjednost

01.03.2022. 18:01
0
IZVOR: sputniknews.com

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa prestolonasljednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom el Nahjanom o toku realizacije sporazuma u formatu OPEK+ i situaciji u Ukrajini.

Al-Nahjan je konstatovao da Rusije ima pravo da osigura nacionalnu bezbjednost.

- Razmotrena je takođe situacija oko Ukrajine. Vladimir Putin je detaljno izložio uzroke, ciljeve i zadatke ruskih specijalnih vojnih operacija za zaštitu Donbasa. Muhamed al Nahjan je konstatovao pravo Rusije da obezbijedi nacionalnu bezbednost - piše u saopštenju.

- Razmotren je tok realizacije sporazuma u formatu OPEK+. Podvučena je namera da se nastavi sa koordinacijom dvije zemlje u interesu podrške stabilnosti svjetskom energetskom tržištu -  navodi se u saopštenju.

Vladimir Putin i Muhamed el Nahjan su izrazili spremnost u daljem razvoju bilateralnih odnosa strateškog partnerstva.

- Razmotrena su aktuelna pitanja saradnje Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Data je visoka ocjena postignutom nivou u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i drugim oblastima. Podvučen je važan značaj konstruktivnog zajedničkog rada u okviru međunarodnih organizacija, prije svega Ujedinjenih nacija. Izražena je obostrana spremnost na dalji razvoj bilateralnih odnosa strateškog partnerstva - navodi se u saopštenju.

Strane su potvrdile da će i dalje sarađivati na različitim nivoima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 13m
    0
  • Slani mafini
    13h 34m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 29m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 23m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 52m
    0