Прекиди у снабдијевању електричном енергијом у Источној Илиџи, Трнову и Калиновику

26.06.2020. 08:37
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је 31 пацијент.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа имала је једну интервенцију, од 11:00 до 14:35 горило смеће у Кијеву. 

Град је јутрос уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Источна Илиџа:

За данас су планирани радови у трафо станици 400/х кВ Сарајево 20, организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, без напајања електричном енергијом ће остати сви потрошачи који се напајају из трафо станице 35/10 кВ Енергоинвест и трафо станице 35/10 кВ Војковићи у времену од 11:30 - 14:30 часова.

Трново:

За данас су планирани радови у трафо станици 400/х кВ Сарајево 20 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, без напајања електричном енергијом ће остати сви потрошачи који се напајају из трафо станице 35/10 кВ Богатићи и трафо станице 35/10 Трново у времену од 8:00 - 11:00 часова.

Калиновик:

За данас су планирани радови у трафо станици 400/х кВ Сарајево 20 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, без напајања електричном енергијом ће остати сви потрошачи који се напајају из трафо станице 35/10 кВ Добро Поље, трафо станице 35/10 кВ Јажићи и трафо станице 35/0.4 кВ Фарма Павловац у времену од 8:00 - 11:00 часова.

Ново Горажде:

За данас су планирани радови на 10 кВ воду Град у времену од 8:00 - 16:00 часова, без напајања  електричном енергијом ће остати потрошачи који се напајају са трафо подручја: Питино поље, Влаховићи, Требешко брдо, Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина, Батово, Запљевац, Хрљатовићи, Устипрача и Хладила.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 11 пацијената.

У Дому здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

Ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија редовно, у котлинама и дуж ријечних токова могућа је магла мјестимично, а одрони на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Сви који улазе у Хрватску из БиХ иду у самоизолацију у трајању од 14 дана. Ове обавезе нема за транзит кроз Хрватску.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 часова. За вријеме важења ове мјере улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка.

Држављани БиХ који улазе у БиХ више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 72 часа. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано и топло у већини предјела, а касније послије подне могући су услови за краткотрајне локалне пљускове у вишим предјелима и на сјеверозападу.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 22 до 28, на сјеверу и истоку око 30 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно уз локалне пљускове Сутра облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за три дјевојчице Наш град богатији за три дјевојчице
Повећана опасност од одрона, магла у котлинама Повећана опасност од одрона, магла у котлинама
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    9h 18m
    0
  • Слани мафини
    18h 39m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    20h 34m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    18h 28m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    12h 57m
    3