Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела

09.07.2024. 10:05
0
ИЗВОР: srna.rs

 У седам градова у БиХ у току су претреси у оквиру акције кодног назива "Шиљивице" због сумње на организовани криминал, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ.

Претресима, који се врше на 11 локација на подручју Тузле, Живиница, Лукавца, Грачанице, Зворника, Бијељине и Шамца по наредбама Суда БиХ, обухваћено је 14 осумњичених, пронађено је њих 13, док је једно лице у бјекству.

Врше се претреси лица, стамбених објеката и покретних ствари које су у власништву или их користе осумњичена лица, као и привремено одузимање предмета који могу послужити као доказ у извршењу кривичних дјела организовани криминал, у вези с кривичним дјелима пореска утаја или превара, недозвољен промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, недопуштена трговина и прање новца из Кривичног закона БиХ, додаје се у саопштењу.

У претресима је до сада пронађена одређена количина цигарета и резаног дувана без акцизних маркица БиХ, двије машине за пуњење цигарета, једна машина за резање, мобилни телефони, СИМ картице и остали предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.

Акцију изводе припадници Сипе, уз асистенцију министарстава унутрашњих послова Републике Српске, Тузланског кантона и Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Килограм пилећег филеа и до 16 КМ Килограм пилећег филеа и до 16 КМ
Почела изборна кампања у БиХ Почела изборна кампања у БиХ
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 7m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 30m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 3m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 0m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 51m
    0