Претреси на 29 локација

07.07.2020. 10:43
0
ИЗВОР: Srna

Припадници Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ, у оквиру оперативне акције "Делта" усмјерене ка сузбијању недозвољеног промета акцизних производа и прања новца, претресају стамбене и пословне објекте, те покретне ствари на укупно 29 локација у БиХ.

Акција се проводи од јутрос по наредбама Суда и Тужилаштва БиХ на подручју Брчког, Обудовца, Бијељине, Тузле, Сребреника, Живиница, Сарајева, Зенице, Травника, Новог Травника, Витеза, Посушја, Груда, Љубушког и Мостара.

-Осумњичена лица терете се да су у сарадњи са другим лицима, с циљем стицања противправне имовинске користи, основала групу за организовани криминал, ради незаконитог стављања у промет дувана за пушење и цигарета, без плаћања акцизе на дуван за пушење и цигарете и без обиљежавања наведених производа акцизним маркицама БиХ, чиме је буџет БиХ оштећен за око 36.000.000 КМ по основу неплаћене акцизе на дуван за пушење и цигарете- саопштено је из СИПЕ.

Наведене активности проводе се у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање и више полицијских агенција у БиХ. Више инФормација о резултатима оперативне акције "Делта" биће познато након реализације наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    11h 29m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    13h 48m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    14h 15m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    16h 55m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    9h 36m
    0