Превара у Источној Илиџи: Са банковног рачуна отуђено 1200 КМ

21.10.2019. 12:23
0
ИЗВОР: Катера

Полицијској станици Источна Илиџа, пријављено је да је четрдесетдвогодишње лице из Сарајева добило поруку путем друштвене мреже „Вибер“, којом је обавијештено да је добитник поклон ваучера код банке, у одређеном новчаном износу, те да је потребно да  банци достави број банковне картице.

Лице је фотографисало банковну картицу и послало путем поруке, након чега је увидом у банковни рачун установило да је са истог скинуто 1200 КМ.

Увидом у листинг трансакције утврђено је да је наведедени износ пребачен на рачун спортских кладионица.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источно Сарајеву и у току је рад на расвјетљавању кривичног дјела „Превара“.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на грађане, кориснике телефона и свих друштвених мрежа, да буду опрезни приликом кориштења истих и уступања својих личних података, како не би дошло до злоупотребе.

авјетујемо грађане да поступају опрезно у свим ситуацијама у којима се од њих траже лични подаци, нарочито на друштвеним мрежама на којима је идентитет тражиоца непознат – наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО) Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 13m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    9h 29m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    6h 45m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    5h 7m
    0
  • Данас Марковдан
    13h 55m
    0