Преваранткиња за "скидање црне магије" узела 810.000 КМ

29.09.2021. 15:32
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

Зорица Дамњановић (64) из Земуна ухапшена је због сумње да је лажно представљајући се и обећавајући да ће излијечити бројне болести од три особе узела невјероватних 809.616 марака, сазнаје Српскаинфо.

Ово је једна од највећих превара које су до сада откривене на подручју Републике Српске.

Због хапшења Дамјановићеве, Полицијска управа Добој организовала је ванредну конференцију за новинаре на којој је начелник Слободан Радинковић изнио детаље хапшења и превара које је починила осумњичена.

Према сазнањима Српскаинфо, Дамњановићева је давала огласе на телевизијама гдје се представљала као Баба Персида и видовита Раденка, те наводила да лијечи бројне болести и скида црну магију. Сумња се да је на овај начин преварила велики број грађана, а за сада су откривена три случаја.

Још 2016. године полицији је оштећена пријава да је њена кћерка пронашла оглас у којем се наводи да баба Персида лијечи нервозу, несаницу и депресију на даљину.

– Након тога оне су ступила у контакт са њом и више пута јој слали новац. Током разговора „Баба Персида“ је тражила да продају стан. Оштећена ју је послушала и продала стан у Добоју од 62 квадрата за 50.000 марака – истакао је извор Српскаинфо.

Преваранткиња јој је рекла да затим купи црну торбу да у њу стави кафу, слаткише, чарапе и другу гардеробу и да паре распореди по торби.

– Затим јој је рекла да оде на аутобуску станицу у Добоју и торбу пошаље за Бијељину што је оштећена и учинила – рекао је саговорник "Српскаинфо".

Годину дана касније, полицији у Добоју је пријављена још једна превара коју је почнила Дамњановићева, а у овом случају узела је чак око 750.000 марака.

Полицији је тада мушкарац из Дервенте, а који тренутно живи у Њемачкој, рекао да га је преварила жена која се представила као Видовита Раденка.

– Он је полицији испричао да је на телевизији „Дуга“ видио оглас у којем пише да Видовита Раденка лијечи разне болести. Он је хтио да се његова супруга излијечи од карцинома дојке, те је позвао тај број. Затим је у више наврата аутобусом тој жени слао новац и златни накит, са одјевним предметима и храном, како би она наводно могла да обави обреде – каже саговорник "Српскаинфо" и додаје да јој тај човјек уплатио укупно невјероватних 380.000 евра.

Трећи случај је се десио недавно у Дервенти, када је она и ухапшена.

Оштећена је пријавила полицији у Оштрој Луци да је исто на телевизији “Дуга” видјела оглас о скидању црне магије и ступила у контакт са том особом. Та жена јој је рекла да у торбу спакује одјећу и да стави 13.000 марака, те да је пошаље или донесе до Дервенте, што је она и урадила.

Затим је оштећена јуче поново кренула аутобусом у Дервенту како би предала торбу преваранткињи, а у којој је била одјећа и још 3.000 марака.

– Полиција из Оштре Луке је обавијестила одмах полицију из Дервнете, гдје су пронашли осумњичени и ухапсили је – каже извор Српскаинфо.

Он је додао да је она предата у надлежност тужилаштва.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    boki 25.11.2021. 12:13
    za skidanje magije dovoljno samo indijski tamjan em je zdrav i kad se jede kao suplement a i dobro poskropiti po kuci
  • Generic placeholder image
    E moji svirači 29.09.2021. 19:27
    Treba uhapsiti i budale koje nasjednu na ovakve gluposti
Повезане вијести
Ухапшено лице које је напало малољетника Ухапшено лице које је напало малољетника
Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи Ухапшена лица због крађе у Источној Илиџи
Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
Најчитаније
  • Град Источно Сарајево: До 11.00 часова највећа излазност у Трнову
    2h 49m
    1
  • Сутра празник Свете Текле
    7h 14m
    0
  • Погледајте графикон о промјени броја бирача у односу на локалне изборе 2020. године
    2h 19m
    0
  • Локални избори 2024: Забиљежено више инцидената на бирачким мјестима у Републици Српској
    1h 15m
    0
  • Како кафа утиче на депресију?
    17h 47m
    0