Прича о Горану Комленовићу и његовој преданости тренинзима (ФОТО)

21.12.2022. 13:54
3
ИЗВОР: katera.news

Упознавајући се са спортом од малих ногу, учимо корачати с губитком, побједама, трофејима, физичким и психичким болом, али епилог је само један – јака личност, која спортске вјештине уноси у свако пору свог живота.

Спортисти су посебни људи. У нашој земљи су приморани да буду и свестрани, јер им је због финансија и стања у држави онемогућено да буду професионалци, иако су најбољи.

Горану Комленовићу из Источног Сарајева, спортисти великог срца, прва љубав био је џудо, а у разговору за портал Катера говорио је о свом спортском путу и изазовима са којима се сусретао.

Иако заљубљеник у џудо, врло брзо је схватио да се у Републици Српској и БиХ скоро немогуће професионално бавити спортом и од тога живјети, стога је стекао диплому професора физичког васпитања и спорта и запослио се у Граничној полицији БиХ.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Међутим, љубав према спорту је била велика, па је Горан одлучио да постане једини у Источном Сарајеву који ће покренути причу о модерном спорту - "crossfit-u".

- Сасвим случајно сам упознао Ведрана Маслића, једног од првих људи који је донио „crossfit“ у БиХ. Због њега сам и заволио овај спорт – истиче Комленовић.

Како додаје, "crossfit" је систем тренирања који је популаран широм свијета, а у нашем региону тек доживљава своју експанзију.

- „Crossfit“ представља интезивно вјежбање, које укључује неколико различити тренинга – објаснио је он, додајући како се функционални покрети изводе под великим интезитетом, како би се тијело навикло на различите вјежбе које се надовезују једна на другу, у кратким паузама.

Према његовим ријечима, ти тренинзи су комбинација кардио вјежби, тренинга снаге, тренинга са оптерећењем и издржљивости, као и гимнастичких вјежби.

Наш саговорник је прво тренирао, затим се такмичио, а након тога постао и тренер овог модерног спорта.

- Након свих етапа које сам прошао у овом спорту, одлучио сам да отворим властити „cross box“, који ће окупљати све љубитеље овог спорта – рекао је он.

Поред Горана, његов „Chicha“ тим чине и тренери Александар Милидраг и Немања Чаваркапа.

- Заједно са својим тимом реализујемо идеје, и сваким даном се трудимо да будемо још бољи, да ослушкујемо и препознајемо потребе и жеље свих вјежбача – рекао је он.

На новинарско питање за коју популацију су намијењени тренинзи, тренер Горан истиче да не постоји узрасна доб којој „crossfit“ не може одговорити.

- Интезитет тренинга се може прилагодити сваком вјежбачу, што је уједно и предност овог спорта - рекао је Горан.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Комленовић је истакао да је презадовољан атмосфером и енергијом коју добија од својих вјежбача, али, како наводи, често мора полемисaти о такозваном „билдању“.

- Познат нам је мит о „билдању“, те сумњама многих како ће се „набилдати“ на тренинзима „crossfit-a“, али то је ипак само мит. Поред свих тренинга за лијеп изглед, радимо и корективне тренинге за дјецу и одрасле – истиче Горан, те додаје како тренинге посјећују и они који имају болове у леђима.

Ови млади људи су, поред тога што су врхунски спортисти, и хуманисти, који су и ове године организовали хуманитарну акцију „Донирај играчке и слаткише“.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

За крај разговора, Горан је искористио прилику да се захвали, супрузи на безусловној подршци, као и својим вјежбачима.

- Супруга ми је највећи ослонац, а велику захвалност дугујем и мојим вјежбачима који су нам указали велико повјерење – закључио је он.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Nemanja 22.12.2022. 09:59
  Svaka cast Zigi, samo naprijed ljudino
 • Generic placeholder image
  Kiki 22.12.2022. 08:54
  Ljudino voli te brat❤️❤️
 • Generic placeholder image
  Бобо 247 22.12.2022. 02:53
  Све најбоље у даљем раду...велики поздрав од Зема
Повезане вијести
Драган Радовић – „Заборављени коријени“- Приче о ранама које не зарастају Драган Радовић – „Заборављени коријени“- Приче о ранама које не зарастају
Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Са...
Милош Мандић: Ово је тек почетак мог пута Милош Мандић: Ово је тек почетак мог пута
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  9h 42m
  1
 • У препуној сали Kултурног центра изведена монодрама "К`о камен"
  23h 24m
  0
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  10h 46m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  11h 18m
  0
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  8h 36m
  0