Прича о хероју који је спасио један дјечији живот

09.08.2021. 18:12
0
ИЗВОР: Катера

Кажу да живот често доноси непредвидиве тренутке и исписује необичне приче. Један такав тренутак, неочекиван и непредвидив, претвориће се у праву драму, ону као из филмова.

Један је човјек сасвим изненада постао главни лик те драме, херој који је спасио један дјечији живот.

А ништа није слутило да би се баш то сунчано августовско поподне могло претворити у трагедију.

За портал Катера говори Владимир Ерић, човјек у чије се сјећање заувијек урезала једна дјевојчица у црвеној мајици.

Тог дана је Владимир са породицом и пријатељима дошао на Равну планину, а након вожње квадовима, одлучили су да се одморе и ручају.

- Сјели смо у ресторан на језеру на врху гондоле. И тако, док смо разговорили, примијетили смо дјевојчицу која хода по рубу око језера. У једном тренутку се оклизнула и упала у воду – говори Ерић.

И како сам каже, најприје су помислили да дијете зна пливати, па одмах нису ни реаговали. Убрзо је за дјевојчицом скочио и отац, али ни то није било за њих ништа необично јер су помислили да ће јој он помоћи.

А, онда се десило оно што је мало ко могао очекивати, ни отац није знао пливати.

- Дјевојчица се ухватила оцу око врата и обоје су се давили. Када су други пут потонули, моја жена је реаговала, рекла је: „Владо, дијете се дави!„ Ја сам извадио телефон из џепа и скочио у воду – објашњава овај храбри човјек, говорећи да ни једног тренутка није оклијевао да скочи у језеро.

Наш саговорник је само за тренутак прекинуо причу, удахнуо дубоко и наставио.

- Када сам скочио и допливао до њих, дјетета није било. Отац је био на површини, а дјевојчица је раширених руку тонула. Била је неких 10 до 20 цм испод воде – присјећа се Ерић. Каже, на себи је имала црвену мајицу, на срећу, јер је брзо уочио.

- Лијевом руком сам је зграбио за мајицу и извукао из воде. Ставио сам је испод десне мишке и извукао на обалу – говори овај храбри човјек, који ни једног тренутка није оставио утисак као да је учинио херојско дјело.

А, јесте.

- Потом сам видио крајичком ока да су у језеро скочила још двојица која су извукла и оца – рекао је Ерић за крај разговора за наш портал.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кошаркашки клубови (ФОТО) Шеховац: „Игманове“ дјевојке су из нашег града и заслужују услове какве имају и остали кош...
Из угла педагога - посљедице "доба мобилних телефона" за дјецу веома озбиљне Из угла педагога - посљедице "доба мобилних телефона" за дјецу веома озбиљне
Клепић: Источно Сарајево је град зимских спортова којем је неопходна ледена дворана (ФОТО) Клепић: Источно Сарајево је град зимских спортова којем је неопходна ледена дворана (ФОТО)
Најчитаније
 • Од данас забрана пушења у јавним просторима у ФБиХ
  10h 1m
  0
 • Четврти батаљон Војне полиције ВРС – голобради младићи на бранику отаџбине (ФОТО)
  7h 40m
  0
 • Носовић: Образовање и лијепо васпитање су светиња
  6h 47m
  0
 • ММФ тражи чак и снижење плата
  2h 26m
  1
 • Хиљаде људи на протесту у Сарајеву поводом погибије младе докторице
  1h 47m
  0