Прича о хероју који је спасио један дјечији живот

09.08.2021. 18:12
0
ИЗВОР: Катера

Кажу да живот често доноси непредвидиве тренутке и исписује необичне приче. Један такав тренутак, неочекиван и непредвидив, претвориће се у праву драму, ону као из филмова.

Један је човјек сасвим изненада постао главни лик те драме, херој који је спасио један дјечији живот.

А ништа није слутило да би се баш то сунчано августовско поподне могло претворити у трагедију.

За портал Катера говори Владимир Ерић, човјек у чије се сјећање заувијек урезала једна дјевојчица у црвеној мајици.

Тог дана је Владимир са породицом и пријатељима дошао на Равну планину, а након вожње квадовима, одлучили су да се одморе и ручају.

- Сјели смо у ресторан на језеру на врху гондоле. И тако, док смо разговорили, примијетили смо дјевојчицу која хода по рубу око језера. У једном тренутку се оклизнула и упала у воду – говори Ерић.

И како сам каже, најприје су помислили да дијете зна пливати, па одмах нису ни реаговали. Убрзо је за дјевојчицом скочио и отац, али ни то није било за њих ништа необично јер су помислили да ће јој он помоћи.

А, онда се десило оно што је мало ко могао очекивати, ни отац није знао пливати.

- Дјевојчица се ухватила оцу око врата и обоје су се давили. Када су други пут потонули, моја жена је реаговала, рекла је: „Владо, дијете се дави!„ Ја сам извадио телефон из џепа и скочио у воду – објашњава овај храбри човјек, говорећи да ни једног тренутка није оклијевао да скочи у језеро.

Наш саговорник је само за тренутак прекинуо причу, удахнуо дубоко и наставио.

- Када сам скочио и допливао до њих, дјетета није било. Отац је био на површини, а дјевојчица је раширених руку тонула. Била је неких 10 до 20 цм испод воде – присјећа се Ерић. Каже, на себи је имала црвену мајицу, на срећу, јер је брзо уочио.

- Лијевом руком сам је зграбио за мајицу и извукао из воде. Ставио сам је испод десне мишке и извукао на обалу – говори овај храбри човјек, који ни једног тренутка није оставио утисак као да је учинио херојско дјело.

А, јесте.

- Потом сам видио крајичком ока да су у језеро скочила још двојица која су извукла и оца – рекао је Ерић за крај разговора за наш портал.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО) Шеховац: Признање најбољег спортисте ме мотивише за даљи рад и нове побједе (ФОТО)
Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО) Ерић: Признање које долази из локалне заједнице је потврда мог труда и рада (ФОТО)
Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бродом (ФОТО) Од „браво“ и „свака част“ се не живи - Никола Пљеваљчић татами замијенио прекоокеанским бр...
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 21m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 56m
    7
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    23h 4m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 22m
    0