Priča o heroju koji je spasio jedan dječiji život

09.08.2021. 18:12
0
IZVOR: Katera

Kažu da život često donosi nepredvidive trenutke i ispisuje neobične priče. Jedan takav trenutak, neočekivan i nepredvidiv, pretvoriće se u pravu dramu, onu kao iz filmova.

Jedan je čovjek sasvim iznenada postao glavni lik te drame, heroj koji je spasio jedan dječiji život.

A ništa nije slutilo da bi se baš to sunčano avgustovsko popodne moglo pretvoriti u tragediju.

Za portal Katera govori Vladimir Erić, čovjek u čije se sjećanje zauvijek urezala jedna djevojčica u crvenoj majici.

Tog dana je Vladimir sa porodicom i prijateljima došao na Ravnu planinu, a nakon vožnje kvadovima, odlučili su da se odmore i ručaju.

- Sjeli smo u restoran na jezeru na vrhu gondole. I tako, dok smo razgovorili, primijetili smo djevojčicu koja hoda po rubu oko jezera. U jednom trenutku se okliznula i upala u vodu – govori Erić.

I kako sam kaže, najprije su pomislili da dijete zna plivati, pa odmah nisu ni reagovali. Ubrzo je za djevojčicom skočio i otac, ali ni to nije bilo za njih ništa neobično jer su pomislili da će joj on pomoći.

A, onda se desilo ono što je malo ko mogao očekivati, ni otac nije znao plivati.

- Djevojčica se uhvatila ocu oko vrata i oboje su se davili. Kada su drugi put potonuli, moja žena je reagovala, rekla je: „Vlado, dijete se davi!„ Ja sam izvadio telefon iz džepa i skočio u vodu – objašnjava ovaj hrabri čovjek, govoreći da ni jednog trenutka nije oklijevao da skoči u jezero.

Naš sagovornik je samo za trenutak prekinuo priču, udahnuo duboko i nastavio.

- Kada sam skočio i doplivao do njih, djeteta nije bilo. Otac je bio na površini, a djevojčica je raširenih ruku tonula. Bila je nekih 10 do 20 cm ispod vode – prisjeća se Erić. Kaže, na sebi je imala crvenu majicu, na sreću, jer je brzo uočio.

- Lijevom rukom sam je zgrabio za majicu i izvukao iz vode. Stavio sam je ispod desne miške i izvukao na obalu – govori ovaj hrabri čovjek, koji ni jednog trenutka nije ostavio utisak kao da je učinio herojsko djelo.

A, jeste.

- Potom sam vidio krajičkom oka da su u jezero skočila još dvojica koja su izvukla i oca – rekao je Erić za kraj razgovora za naš portal.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO) Šehovac: Priznanje najboljeg sportiste me motiviše za dalji rad i nove pobjede (FOTO)
Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO) Erić: Priznanje koje dolazi iz lokalne zajednice je potvrda mog truda i rada (FOTO)
Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim brodom (FOTO) Od „bravo“ i „svaka čast“ se ne živi - Nikola Pljevaljčić tatami zamijenio prekookeanskim br...
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    18h 30m
    0
  • Krađa u Palama
    16h 48m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    13h 15m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    16h 3m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    9h 24m
    0