"Пријатељи Илијаша" чувају сјећање на славне дане илијашког фудбала

24.04.2022. 21:30
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалска историја Илијаша ће још једном бити евоцирана на, сад већ традиционалном, Фудбалском турниру ветерана, који ће, у организацији Удружења грађана “Пријатељи Илијаша“, другог дана Васкрса бити одигран у Дворовима.

Као и претходних година, очекује се да ће овај  догађај бити истински фудбалски времеплов. Генерације фудбалских  мајстора, судије, контролори,  делегати  и сви емисари илијашког фудбала ће прећи  стотине  километара да  изразе љубав према најљепшој споредној ствари на свијету, али и свом граду. Учесници и посјетиоци турнира ће се присјетити славних дана илијашког фудбала и на различите начине доживјети тренутак сусрета са својим пријатељима, од којих се са  неким нису видјели деценијама.

- Ми, фудбалски ветерани, традиционално настављамо дружење, игру и спортско радовање. У понедјељак шаљемо из Дворова спортску слику времеплова илијашког фудбала за све будуће фудбалске нараштаје. Очекујемо масован одзив фудбалских ведета,  а то је у складу са циљевима удружења „Пријатеља Илијаша -  да се Илијаш никада не заборави - поручио је један од организатора, фудбалски ветеран Весељко Савић.

Осим ветеранских екипа Илијаша, Источног  Сарајева и Пролетера из Дворова, учесник на овом, четвртом турниру ветерана је и београдска  Црвена звезда.

Турнир ће бити одигран на стадиону Пролетера у Дворовима, у понедјељак, 25.4.2022. године, а званично отварање је у 12 часова. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО) Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО)
Заборавите на Панини - Клуб из Билеће направио револуцију! (ФОТО) Заборавите на Панини - Клуб из Билеће направио револуцију! (ФОТО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 57m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 11m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 1m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 16m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 59m
    0