Пријаве на конкурс за обуку пилота хеликоптера продужене до 11. априла

31.03.2022. 09:54
0
ИЗВОР: Srna

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске продужило је до 11. априла рок за пријаву на конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за упућивање на четворогодишње школовање и обуку за пилота хеликоптера.

Обука ће бити спроведена на Војној академији Универзитета одбране Министарства одбране Србије, а ријеч је о студијском програму "Основне академске студије Војно ваздухопловство – пилот хеликоптера".

Из МУП-а је саопштено да на конкурсу могу учествовати кандидати који испуњавају све опште и посебне услове наведене у конкурсу.

Први дио селекције кандидата реализује МУП Српске, а други и трећи ће се вршити на Војној академији у Београду.

Селекција ће укључивати провјере знања из математике и физичких способности кандидата, уз психолошку и медицинско-здравствену процјену.

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврдиће МУП Српске, а пријаве се могу достављати лично или поштом на адресу - МУП Републике Српске, Управа за полицијску обуку Бањалука, Булевар војводе Живојина Мишића број 10-А.

Из МУП-а су навели да се непотпуне и неблаговремене пријаве неће разматрати, те да заинтересовани кандидати све потребне информације могу сазнати на интернет страници Управе за полицијску обуку www.education.muprs.org или на број телефона 051/333-606.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Бесмртни херој – Потпуковник Живота Ђурић Бесмртни херој – Потпуковник Живота Ђурић
Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    18h 24m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 42m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    13h 9m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 57m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    9h 18m
    0