Прије провале у стан бањалучког новинара лопови снимали терен

07.09.2019. 14:49
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Полиција трага за лоповима који су опљачкали стан новинара Д. Р. у бањалучком насељу Старчевица, сазнаје Српскаинфо.

У питању је типована пљачка породичне имовине, а лопови су, према незваничним информацијама, одређени период снимали терен.

Занимљиво је да се зграда у којој је опљачкан стан налази у мирном дијелу насеља, те да до ње води искључиво пут који користе станари.

Када су се увјерили да у стану нема никога, лопови су кренули у акцију.

Лопови су упали у стан који се налази у приземљу зграде када су његови власници били на годишњем одмору, па тачно вријеме пљачке није познато.

Новинар Д.Р. је за Српскаинфо изјавио да никада не можете очекивати сличне ситуације, а да је посебно тешко када се нађете у њима.

– Са супругом и кћеркицом сам отишао на годишњи одмор и вратили смо се у четвртак увече. Када смо отворили улазна врата, било је јасно да је неко провалио у стан. Убрзо су црне сумње биле и потврђене – испричао је Д. Р.

Након што су „снимили терен”, лопови су у стан ушли преко балкона, одваливши ролетне.

Након преметачине, нашли су теглу са ситним новцем и мању количину накита.

– Вриједност није велика, али када украду накит који је кћерка добила на рођењу и ствари које су нама лично драгоцјене, онда је огорчење због свега још веће – испричао је Д. Р. за Српскаинфо.

Опљачкани новинар очекује да ће полиција успјети да расвијетли овај случај и пронађе осумњичене , те их казни у складу са законом.

Полицијска управа Бањалука саопштила је јуче да им је случај пријављен око пола часа послије поноћи.

– Полицијски службеници надлежне ПС примили су око 25 минута послије поноћи пријаву, након чега је обављен увиђај у Церској улици гдје је непозната особа починила тешку крађу – наводе из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу се додаје да ће материјална штета бити утврђена накнадно.

– Полицијски службеници предузимају све потребне мјере и радње са циљем идентификовања лица и расвјетљања кривичног дјела – закључили су из бањалучке полиције.

О пљачки стана обавјештен је и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци који руководи даљом истрагом.

Извор Српскаинфо близак истрази открио је да полиција можда има позитиван траг у овој истрази, те да постоји могућност да се читав случај расвјетли у наредном периоду.

– Утврђују се све околности и детаљно провјерају све информације како би се што прије открили осумњичени – објаснио је наш извор.

Подсјетимо, на подручју Бањалуке у протеклом периоду опљачкано је неколико станова, а полиција је била половничног успјеха.

Још су нерасвјетљени случајеви пљачке имовине у којима је материјална штета процјењена на више хиљада марака.

Такође, у неколико наврата полиција је успјешно расвјетлила пљачке, а међу ухапшенима били су и држављани Србије, те земаља ЕУ.

Осумњичени

Према незваничним информацијама, стан су највјероватније опљачкали наркомани, а полиција би требало у наредном периоду да утврди њихов идентитет.

– Одређени број особа које ће бити под лупом пуштене су недавно из затвора, па ће се проверавати и њихов алиби – открио је извор близак полицији.

Коментари 0
Повезане вијести
Разбојници опљачкали стан у Сарајеву Разбојници опљачкали стан у Сарајеву
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 41m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 36m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 41m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 30m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 39m
    3