Приједлог Одлуке о смањењу цијена комуналних услуга ЈП ВиК ,,Врело Биоштица” а.д. Соколац – у стечају

11.05.2021. 17:20
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

На адресу Начелника општине Соколац данас је стигао приједлог Одлуке о смањењу цијена комуналних услуга ЈП ВиК ,,Врело Биоштица” а.д. Соколац – у стечају.

Одлуком, која ће се наћи на дневном реду једне од наредних сједница Скупштине општине Соколац, предвиђено је између осталог да цијена воде за привреду и друга правна лица износи 2,90 КМ по кубном метру воде (умјесто досадашњих 3,50 КМ/м³), док цијена воде за домаћинства износи 1,08 КМ (без ПДВ-а) умјесто досадашњих 1,28 КМ.

Слика

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је нагласио да је општина Соколац у посљедњих осам година много уложила у инфраструктуру водовода и канализације, да је локална управа урадила реконструкцију водоводне и канализационе мреже, изградила нове, купила двије пумпе за извориште, те омогућила проширење мреже корисника.

Слика

Општина Соколац раније је одлучила да купи имовину предузећа “Фаминекс” за 350.000 КМ и у тим објектима убудуће ће пословати ЈП Водовод и канализација “Врело Биоштица”, а у току је откуп и овог предузећа за шта је већ исплаћено 170.000 KM.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 0m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 33m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 59m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 12m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 41m
    3