Прикупљено 66 доза у добровољној акцији даривања крви на Палама

26.08.2021. 16:24
0
ИЗВОР: Катера

У организацији Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије данас је на Палама одржана акција добровољног даривања крви под слоганом "Даруј од срца, даруј крв", на којој је прикупљено 66 доза крви.

Предсједник Удружења Госпава Пејић је рекла да је за акцију даривања крви пријављено 82 људи, али да због тренутног здравственог стања нису били у прилици да дарују крв, преносе "Паљанске новости".

Пејићева је нагласила да је данашњој акцији се одазвало 15 људи који су први пут у животу даривали крв, што је лијепа вијест.

Члан Управног одбора овог удружења Маријана Крсмановић истакла је да су се акцији одазвали и припадници Оружаних снага БиХ из касарне "Милош Обилић" из Пала, као и свим грађанима ове општине који су учествовали у данашњој акцији даривања крви.

Крсмановићева је истакла да су Паљани овим чином показали своју хуманост, те позвала све будуће даваоце крви да се воде слоганом "Даруј од срца, даруј крв".

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је организатору данашње акције добровољног даривања крви, као и свим становницима општине Пале који су се одазвали акцији и показали огромну дозу хуманости.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 0m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    21h 32m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 10m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 42m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 15m
    0