Прикупљено 66 доза у добровољној акцији даривања крви на Палама

26.08.2021. 16:24
0
ИЗВОР: Катера

У организацији Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије данас је на Палама одржана акција добровољног даривања крви под слоганом "Даруј од срца, даруј крв", на којој је прикупљено 66 доза крви.

Предсједник Удружења Госпава Пејић је рекла да је за акцију даривања крви пријављено 82 људи, али да због тренутног здравственог стања нису били у прилици да дарују крв, преносе "Паљанске новости".

Пејићева је нагласила да је данашњој акцији се одазвало 15 људи који су први пут у животу даривали крв, што је лијепа вијест.

Члан Управног одбора овог удружења Маријана Крсмановић истакла је да су се акцији одазвали и припадници Оружаних снага БиХ из касарне "Милош Обилић" из Пала, као и свим грађанима ове општине који су учествовали у данашњој акцији даривања крви.

Крсмановићева је истакла да су Паљани овим чином показали своју хуманост, те позвала све будуће даваоце крви да се воде слоганом "Даруј од срца, даруј крв".

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је организатору данашње акције добровољног даривања крви, као и свим становницима општине Пале који су се одазвали акцији и показали огромну дозу хуманости.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен због пуцњаве у Палама Ухапшен због пуцњаве у Палама
Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
Најчитаније
 • Косовски новомученик отац Харитон
  23h 14m
  1
 • Одржан Сабор изворног пјевања
  13h 0m
  0
 • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
  19h 21m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце из Касиндола (ФОТО)
  21h 4m
  2
 • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
  19h 9m
  18