Prikupljeno 66 doza u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi na Palama

26.08.2021. 16:24
0
IZVOR: Katera

U organizaciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije danas je na Palama održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom "Daruj od srca, daruj krv", na kojoj je prikupljeno 66 doza krvi.

Predsjednik Udruženja Gospava Pejić je rekla da je za akciju darivanja krvi prijavljeno 82 ljudi, ali da zbog trenutnog zdravstvenog stanja nisu bili u prilici da daruju krv, prenose "Paljanske novosti".

Pejićeva je naglasila da je današnjoj akciji se odazvalo 15 ljudi koji su prvi put u životu darivali krv, što je lijepa vijest.

Član Upravnog odbora ovog udruženja Marijana Krsmanović istakla je da su se akciji odazvali i pripadnici Oružanih snaga BiH iz kasarne "Miloš Obilić" iz Pala, kao i svim građanima ove opštine koji su učestvovali u današnjoj akciji darivanja krvi.

Krsmanovićeva je istakla da su Paljani ovim činom pokazali svoju humanost, te pozvala sve buduće davaoce krvi da se vode sloganom "Daruj od srca, daruj krv".

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je organizatoru današnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, kao i svim stanovnicima opštine Pale koji su se odazvali akciji i pokazali ogromnu dozu humanosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima
Veče srpske kulture u Palama 11. septembra Veče srpske kulture u Palama 11. septembra
Jahorina u drugom pripremnom meču bolja od Radničkog iz Goražda Jahorina u drugom pripremnom meču bolja od Radničkog iz Goražda
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 25m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 48m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 21m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 18m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 9m
    0