Примљени у чланство Европске асоцијације медицинских факултета

10.03.2021. 11:07
0
ИЗВОР: Катера

Медицински факултет у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву постао је члан Европске асоцијације медицинских факултета /The Association of Medical Schools in Europe – AMSE/, саопштено је из ове високошколске установе.

Тренутно се на листи чланова Асоцијације налази 69 медицинских факултета из 27 европских земаља, а Медицински факултет у Фочи је, истичу, једина јавна високошколска установа из БиХ која је члан Асоцијације.

Ријеч је о организацији која је започела рад 1979. године као Асоцијација декана медицинских факултета у Европи.

- Више од четири деценије АМСЕ представља форум европских медицинских факултета за размјену искустава у областима образовања, истраживања и менаџмента. Рад Асоцијације заснива се на организацији конференција о темама које су од посебног интереса за наставнике медицинских факултета кроз које се настоји подстаћи и развити одржива сарадња медицинских високошколских установа у Европи - појаснили су у саопштењу.

Чланством у АМСЕ жели се ојачати процес интернационализације високог образовања започет увођењем студија Медицине на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи.

- Настојаћемо да сарадњом са другим европским медицинским факултетима примијенимо најбоље праксе и искуства и тако сачувамо лидерску позицију у региону када је ријеч о образовању кадрова медицинске струке у складу са савременим токовима и трендовима - истиче се у саопштењу Медицинског факултета у Фочи.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 44m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    20h 6m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 21m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    17h 14m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 20m
    1