Приоритети Владе Српске: За државни хотел и храм 3,7 милиона КМ

15.02.2021. 15:23
0
ИЗВОР: capital.ba

Влада Републике Српске одлучила је да први „приоритетни пројекти“ које ће финансирати у овој години буду хотел „Рајска долина“ на Јахорини и Српско-руски храм у Бањалуци. На посљедњој сједници, одржаној у четвртак, Влада је одобрила 3,7 милиона марака само за поменута два пројекта.

Одлука о одређивању приоритетних пројеката експресно је, исти дана када је донесена, објављена у „Службеном гласнику РС“, а већ у петак ступила је на снагу.

До сада за „Рајску долину“ потрошено више од 10 милиона КМ

Иако је до сада за хотел на Јахорини издвојено више од десет милиона марака, Влада је  одлучила да за наставак финансирања адаптације, санације и опремања хотела „Рајска долина“ буде издвојено додатних 2,4 милиона марака.

Није наведено у шта тачно ће бити уложен тај новац, с обзиром на то да је хотел свечано отворен 10. новембра прошле године, у јеку изборне кампање.

Слика

"Капитал" подсјећа да је хотел отворен, а да још увијек нису били завршени тендери за његово опремање.

Портал "Капитал" писао је о спорним набавкама за хотел, а недавно је расписан и тендер за израду интернет странице и вођење друштвених мрежа за тај хотел. Процијењена вриједност набавке је 40.000 КМ без ПДВ-а.

За Српско-руски храм након пет милиона, сада додатних 1,3 милиона КМ

У прошлоседмичној одлуци Владе о одређивању приоритетних пројеката из програма јавних инвестиција издвојена су средства и за наставак изградње Српско-руског храма и пратећег духовно-културног центра у Бањалуци.

За те намјене издвојено је 1,3 милиона марака, а носилац пројекта је Српска православна црквена општина Бањалучка – Саборни храм Христа Спаситеља.

У прошлој години је за Српско-руски храм дато пет милиона марака и то из средстава које је Влада Србије донирала Републици Српској као помоћ за превазилажење проблема и за реализацију различитих пројеката на републичком и локалном нивоу, о чему је Капитал писао.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 16m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 29m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 23m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 0m
    1
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 20m
    0