Привремено руководство мијења Шаровића

12.11.2022. 11:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На данашњој сједници Главног одбора СДС-a та странка би требалo да изабере привремено руководство које ће водити страначке послове до избора новог предсједника и чланова Предсједништва СДС, сазнаје "Српскаинфо".

Извори "Српскаинфо" из највеће опозиционе политичке партије у Републици Српској тврде да не постоји готово никаква шанса да досадашњи предсједник СДС-а Мирко Шаровић настави да управља странком чак ни у техничком мандату до избора његовог насљедника.

– Након што је недавно комплетно Предсједништво СДС-а, заједно са страначким шефом, поднијело оставке због лоших изборних резултата, постојала је дилема да ли ће странком до завршетка унутарстраначких избора управљати Шаровић у техничком мандату или ће ту улогу преузети неко привремено тијело, састављено од више чланова. Ова друга опција је скоро извјесна и то би требало да буде озваничено на данашњој сједници – откривају извори "Српскаинфо".

Иначе, сједница Главног одбора СДС-а биће одржана у Бијељини, иако је раније било наговјештавано да би требало да се одржи у Бањалуци.

– Сједница ће бити одржана у великој сали Соколског дома, са почетком у 13 часова – саопштено је из СДС-а.

Један од чланова Предсједништва СДС-а који су прошле седмице поднијели оставке Ђорђе Милићевић за "Српскаинфо" каже како је убијеђен да ће након сједнице Главног одбора та странка бити снажнија.

– Сви смо свјесни ситуације у којој се СДС налази и о томе смо много разговарали протеклих дана. Сигуран сам да ћемо на Главном одбору прецизно дефинисати вођење странке у овом прелазном периоду до провођења унутарстраначких избора. Не искључујем ни могућност да се донесе одлука о сазивању Скупштине СДС-а у што краћем року. То је оно што је најбитније – каже Милићевић.

Додаје како очекује да Главни одбор СДС-а констатује да су изборни резултати странке врло лоши на нивоу цијеле Републике Српске, кад је ријеч о највећем броју општина и градова, као и за кандидоване појединачне функције.

– Очекујем да се истакну и они добри резултати и позитивни примјери у локалним заједницама, а таквих примјера има. Такође, очекујем да Главни одбор на данашњој сједници потврди оставке свих чланова Предсједништва СДС-а које су дате на прошлој сједници – каже Милићевић.

Пише: Борис Кнежевић

Коментари 0
Повезане вијести
Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради
Миличевић: Опозиционе партије имају исти циљ - промјена лоше власти у Српској Миличевић: Опозиционе партије имају исти циљ - промјена лоше власти у Српској
СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења
Најчитаније
 • Погинуо директор Студентског дома у Фочи
  15h 33m
  0
 • Познато стање директора КПЗ Фоча: Више од 24 сата лежао повријеђен
  11h 53m
  0
 • Божовић присуствовао литургији у Саборном храму Свете Тројице (ФОТО)
  20h 22m
  0
 • Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана
  20h 12m
  0
 • Убијена још два лица, једно ухапшено
  15h 58m
  0