Привремено руководство мијења Шаровића

12.11.2022. 11:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На данашњој сједници Главног одбора СДС-a та странка би требалo да изабере привремено руководство које ће водити страначке послове до избора новог предсједника и чланова Предсједништва СДС, сазнаје "Српскаинфо".

Извори "Српскаинфо" из највеће опозиционе политичке партије у Републици Српској тврде да не постоји готово никаква шанса да досадашњи предсједник СДС-а Мирко Шаровић настави да управља странком чак ни у техничком мандату до избора његовог насљедника.

– Након што је недавно комплетно Предсједништво СДС-а, заједно са страначким шефом, поднијело оставке због лоших изборних резултата, постојала је дилема да ли ће странком до завршетка унутарстраначких избора управљати Шаровић у техничком мандату или ће ту улогу преузети неко привремено тијело, састављено од више чланова. Ова друга опција је скоро извјесна и то би требало да буде озваничено на данашњој сједници – откривају извори "Српскаинфо".

Иначе, сједница Главног одбора СДС-а биће одржана у Бијељини, иако је раније било наговјештавано да би требало да се одржи у Бањалуци.

– Сједница ће бити одржана у великој сали Соколског дома, са почетком у 13 часова – саопштено је из СДС-а.

Један од чланова Предсједништва СДС-а који су прошле седмице поднијели оставке Ђорђе Милићевић за "Српскаинфо" каже како је убијеђен да ће након сједнице Главног одбора та странка бити снажнија.

– Сви смо свјесни ситуације у којој се СДС налази и о томе смо много разговарали протеклих дана. Сигуран сам да ћемо на Главном одбору прецизно дефинисати вођење странке у овом прелазном периоду до провођења унутарстраначких избора. Не искључујем ни могућност да се донесе одлука о сазивању Скупштине СДС-а у што краћем року. То је оно што је најбитније – каже Милићевић.

Додаје како очекује да Главни одбор СДС-а констатује да су изборни резултати странке врло лоши на нивоу цијеле Републике Српске, кад је ријеч о највећем броју општина и градова, као и за кандидоване појединачне функције.

– Очекујем да се истакну и они добри резултати и позитивни примјери у локалним заједницама, а таквих примјера има. Такође, очекујем да Главни одбор на данашњој сједници потврди оставке свих чланова Предсједништва СДС-а које су дате на прошлој сједници – каже Милићевић.

Пише: Борис Кнежевић

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић из СДС-а кандидат за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Милан Петровић из СДС-а кандидат за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске
Предсједништво СДС: Општине и градови неће милост и мрвице већ оно што им припада Предсједништво СДС: Општине и градови неће милост и мрвице већ оно што им припада
Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду Божовић: Предсједница ГИК-а јавно гласала за опозив и показала да није независна у раду
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву ноћас горјела четири аутомобила
  6h 56m
  1
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  9h 39m
  0
 • Крађа из маркета у Источном Новом Сарајеву
  9h 53m
  1
 • Горјело ауто у Миљевићима
  9h 56m
  2
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  11h 35m
  0