Привремено руководство мијења Шаровића

12.11.2022. 11:10
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На данашњој сједници Главног одбора СДС-a та странка би требалo да изабере привремено руководство које ће водити страначке послове до избора новог предсједника и чланова Предсједништва СДС, сазнаје "Српскаинфо".

Извори "Српскаинфо" из највеће опозиционе политичке партије у Републици Српској тврде да не постоји готово никаква шанса да досадашњи предсједник СДС-а Мирко Шаровић настави да управља странком чак ни у техничком мандату до избора његовог насљедника.

– Након што је недавно комплетно Предсједништво СДС-а, заједно са страначким шефом, поднијело оставке због лоших изборних резултата, постојала је дилема да ли ће странком до завршетка унутарстраначких избора управљати Шаровић у техничком мандату или ће ту улогу преузети неко привремено тијело, састављено од више чланова. Ова друга опција је скоро извјесна и то би требало да буде озваничено на данашњој сједници – откривају извори "Српскаинфо".

Иначе, сједница Главног одбора СДС-а биће одржана у Бијељини, иако је раније било наговјештавано да би требало да се одржи у Бањалуци.

– Сједница ће бити одржана у великој сали Соколског дома, са почетком у 13 часова – саопштено је из СДС-а.

Један од чланова Предсједништва СДС-а који су прошле седмице поднијели оставке Ђорђе Милићевић за "Српскаинфо" каже како је убијеђен да ће након сједнице Главног одбора та странка бити снажнија.

– Сви смо свјесни ситуације у којој се СДС налази и о томе смо много разговарали протеклих дана. Сигуран сам да ћемо на Главном одбору прецизно дефинисати вођење странке у овом прелазном периоду до провођења унутарстраначких избора. Не искључујем ни могућност да се донесе одлука о сазивању Скупштине СДС-а у што краћем року. То је оно што је најбитније – каже Милићевић.

Додаје како очекује да Главни одбор СДС-а констатује да су изборни резултати странке врло лоши на нивоу цијеле Републике Српске, кад је ријеч о највећем броју општина и градова, као и за кандидоване појединачне функције.

– Очекујем да се истакну и они добри резултати и позитивни примјери у локалним заједницама, а таквих примјера има. Такође, очекујем да Главни одбор на данашњој сједници потврди оставке свих чланова Предсједништва СДС-а које су дате на прошлој сједници – каже Милићевић.

Пише: Борис Кнежевић

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
 • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
  22h 28m
  0
 • „Дом инвест“ гради дом за вас
  19h 57m
  0
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  14h 11m
  0
 • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
  19h 15m
  1
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  10h 23m
  0