Privremeno rukovodstvo mijenja Šarovića

12.11.2022. 11:10
0
IZVOR: srpskainfo.com

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SDS-a ta stranka bi trebalo da izabere privremeno rukovodstvo koje će voditi stranačke poslove do izbora novog predsjednika i članova Predsjedništva SDS, saznaje "Srpskainfo".

Izvori "Srpskainfo" iz najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj tvrde da ne postoji gotovo nikakva šansa da dosadašnji predsjednik SDS-a Mirko Šarović nastavi da upravlja strankom čak ni u tehničkom mandatu do izbora njegovog nasljednika.

– Nakon što je nedavno kompletno Predsjedništvo SDS-a, zajedno sa stranačkim šefom, podnijelo ostavke zbog loših izbornih rezultata, postojala je dilema da li će strankom do završetka unutarstranačkih izbora upravljati Šarović u tehničkom mandatu ili će tu ulogu preuzeti neko privremeno tijelo, sastavljeno od više članova. Ova druga opcija je skoro izvjesna i to bi trebalo da bude ozvaničeno na današnjoj sjednici – otkrivaju izvori "Srpskainfo".

Inače, sjednica Glavnog odbora SDS-a biće održana u Bijeljini, iako je ranije bilo nagovještavano da bi trebalo da se održi u Banjaluci.

– Sjednica će biti održana u velikoj sali Sokolskog doma, sa početkom u 13 časova – saopšteno je iz SDS-a.

Jedan od članova Predsjedništva SDS-a koji su prošle sedmice podnijeli ostavke Đorđe Milićević za "Srpskainfo" kaže kako je ubijeđen da će nakon sjednice Glavnog odbora ta stranka biti snažnija.

– Svi smo svjesni situacije u kojoj se SDS nalazi i o tome smo mnogo razgovarali proteklih dana. Siguran sam da ćemo na Glavnom odboru precizno definisati vođenje stranke u ovom prelaznom periodu do provođenja unutarstranačkih izbora. Ne isključujem ni mogućnost da se donese odluka o sazivanju Skupštine SDS-a u što kraćem roku. To je ono što je najbitnije – kaže Milićević.

Dodaje kako očekuje da Glavni odbor SDS-a konstatuje da su izborni rezultati stranke vrlo loši na nivou cijele Republike Srpske, kad je riječ o najvećem broju opština i gradova, kao i za kandidovane pojedinačne funkcije.

– Očekujem da se istaknu i oni dobri rezultati i pozitivni primjeri u lokalnim zajednicama, a takvih primjera ima. Takođe, očekujem da Glavni odbor na današnjoj sjednici potvrdi ostavke svih članova Predsjedništva SDS-a koje su date na prošloj sjednici – kaže Milićević.

Piše: Boris Knežević

Komentari 0
Povezane vijesti
Berjan traži izvinjenje od Nestorovića Berjan traži izvinjenje od Nestorovića
Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva Tragedija u porodici Mirka Šarovića: Supruga pronađena mrtva
Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima Babalj: Građani danas ispaštaju zbog Dodikovih neispunjenih obećanja prema Amerikancima
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  9h 34m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  19h 3m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  9h 15m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  17h 27m
  0
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  8h 12m
  0