Проблеми са струјом у Сокоцу и даље се не рјешавају

13.10.2020. 16:01
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

Протеклих мјесеци на подручју општине Соколац пажњу јавности заокупило је незадовољство грађана електроснабдијевањем, које су изражавали путем петиције – За нормално електроснабдијевање свих грађана Сокоца.

Локална власт на челу са начелником Милованом Бјелицом у више наврата упућивала је позиве Електродистрибуцији а.д. Пале да почне рјешавати проблеме са напајањем електричном енергијом на подручју ове општине, али су ти позиви очигледно остали непримјећени.

Одговори на вапаје становника ове општине који уредно плаћају рачуне за струју, стизао је путем медија, када су одговорна лица у овом јавном предузећу тврдила да нема проблема са струјом у Сокоцу, као и да се свакодневно улаже у обнову трафоа и далековода.

Доказ да је све “у најбољем реду” су прве сњежне падавине које су изазвале квар на далеководима "Каљина" и "УНИС", без напона је остало 30 трафо станица, а преко 400 домаћинстава остало је без струје.

Како објашњавају у соколачким селима, у Кини се наоблачи у Сокоцу нестане струје, а то, кажу, најбоље описује како изгледају њихови проблеми са струјом. Питање је зашто се сваке године понављају исте ствари, зашто се далековод "Каљина", који пролази крош шуму, не одржава, зашто Електродистрибуција у своје раднике излаже опасности и отежава им посао, и зашто људе доводи у ситуацију да немају основне услове за живот?

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 48m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 40m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 31m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 16m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 23m
    4