Проблеми са струјом у Сокоцу и даље се не рјешавају

13.10.2020. 16:01
0
ИЗВОР: оpstinasokolac.net

Протеклих мјесеци на подручју општине Соколац пажњу јавности заокупило је незадовољство грађана електроснабдијевањем, које су изражавали путем петиције – За нормално електроснабдијевање свих грађана Сокоца.

Локална власт на челу са начелником Милованом Бјелицом у више наврата упућивала је позиве Електродистрибуцији а.д. Пале да почне рјешавати проблеме са напајањем електричном енергијом на подручју ове општине, али су ти позиви очигледно остали непримјећени.

Одговори на вапаје становника ове општине који уредно плаћају рачуне за струју, стизао је путем медија, када су одговорна лица у овом јавном предузећу тврдила да нема проблема са струјом у Сокоцу, као и да се свакодневно улаже у обнову трафоа и далековода.

Доказ да је све “у најбољем реду” су прве сњежне падавине које су изазвале квар на далеководима "Каљина" и "УНИС", без напона је остало 30 трафо станица, а преко 400 домаћинстава остало је без струје.

Како објашњавају у соколачким селима, у Кини се наоблачи у Сокоцу нестане струје, а то, кажу, најбоље описује како изгледају њихови проблеми са струјом. Питање је зашто се сваке године понављају исте ствари, зашто се далековод "Каљина", који пролази крош шуму, не одржава, зашто Електродистрибуција у своје раднике излаже опасности и отежава им посао, и зашто људе доводи у ситуацију да немају основне услове за живот?

Коментари 0
Повезане вијести
На Сокоцу, у Рогатици и Вишеграду регистровано 13 особа са ријетким болестима На Сокоцу, у Рогатици и Вишеграду регистровано 13 особа са ријетким болестима
Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО) Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО)
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи и Сокоцу Прекид електричне енергије у Источној Илиџи и Сокоцу
Најчитаније
 • Донесене измјене о борачком додатку
  6h 11m
  0
 • Рекеташи харају Бањалуком и Сарајевом
  11h 39m
  0
 • Ево која је држава проглашена најбољом за живот
  23h 15m
  1
 • За осумњиченима у афери "Тунел" трагали у околини Јахорине
  7h 29m
  0
 • Појачане војне активности током ноћи у близини аеродрома
  8h 4m
  0