Problemi sa strujom u Sokocu i dalje se ne rješavaju

13.10.2020. 16:01
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Proteklih mjeseci na području opštine Sokolac pažnju javnosti zaokupilo je nezadovoljstvo građana elektrosnabdijevanjem, koje su izražavali putem peticije – Za normalno elektrosnabdijevanje svih građana Sokoca.

Lokalna vlast na čelu sa načelnikom Milovanom Bjelicom u više navrata upućivala je pozive Elektrodistribuciji a.d. Pale da počne rješavati probleme sa napajanjem električnom energijom na području ove opštine, ali su ti pozivi očigledno ostali neprimjećeni.

Odgovori na vapaje stanovnika ove opštine koji uredno plaćaju račune za struju, stizao je putem medija, kada su odgovorna lica u ovom javnom preduzeću tvrdila da nema problema sa strujom u Sokocu, kao i da se svakodnevno ulaže u obnovu trafoa i dalekovoda.

Dokaz da je sve “u najboljem redu” su prve snježne padavine koje su izazvale kvar na dalekovodima "Kaljina" i "UNIS", bez napona je ostalo 30 trafo stanica, a preko 400 domaćinstava ostalo je bez struje.

Kako objašnjavaju u sokolačkim selima, u Kini se naoblači u Sokocu nestane struje, a to, kažu, najbolje opisuje kako izgledaju njihovi problemi sa strujom. Pitanje je zašto se svake godine ponavljaju iste stvari, zašto se dalekovod "Kaljina", koji prolazi kroš šumu, ne održava, zašto Elektrodistribucija u svoje radnike izlaže opasnosti i otežava im posao, i zašto ljude dovodi u situaciju da nemaju osnovne uslove za život?

Komentari 0
Povezane vijesti
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    9h 51m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    10h 35m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    14h 40m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    14h 44m
    2
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    4h 15m
    0