Продаје ауто да би помогао болесном пријатељу

11.05.2023. 20:19
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Војник Дамир Кошевић који има ријетку болест треба ићи на лијечење у Америку за шта му треба још 45.000 евра, а међу бројнима који нису остали имуни на вапај човјека у потреби је и његов пријатељ Иво Пешић Голуб који продаје и свој аутомобил.

На аукцију је ставио своју Мазду 626 с почетном цијеном од 500 евра. Причекаће до недјеље како би видио ко ће понудити највиши износ за аутомобил, а сав новац ће, каже, ићи Дамиру којем је за лијечење укупно потребно 100.000 евра.

- Већина људи у Омишу и околици зна за ситуацију у којој се нашао наш суграђанин и мој пријатељ Дамир. Упознали смо се, а нисмо ни планирали. Ставили су нас у исти разред још у првом основне и од тад до дан данас смо остали, једном ријечју, врхунски. Тај наш разред је дан данас на окупу, налазимо се сваке године и увијек у великом броју. Страшни су људи у том разреду, могу рећи - људине - испричао је Иво, преноси "Слободна Далмација".

Некидан је, каже, причао с Дамиром и питао га:

- Малиша, шта мислиш, хоће ли се успјети скупити тих 100.000 евра, је ли близу цифра?' А он говори: 'А надам се.' Прича ми и свако мало захваљује свима па опет прича, набраја и захваљује. Мени неки гроп у грлу, не знам што бих рекао. Говорим да ће све бити добро и да ће се скупити новац за прилику за живот - испричао је Иво.

Додаје да су још мало причали, дали руку један другом, загрлили се и свако на своју страну.

- Од тад ме мучи јесам ли ја као пријатељ направио све за Дамира да му помогнем. Зато сам се одлучио на овај још један мали корак. Тренутно у свом возном парку имам један скутер и једну легендарну Мазду 626. Одлична је, иако је у завидним годинама и прошла скоро 400.000 километара. Одлучио сам је дати на аукцију - ко понуди више, његова је - написао је Иво на "Фејсбуку."

Пост је завршио знаковитим ријечима  "Ча смо на овом свиту, човик се упита?"

Војник из Омиша отац је шестогодишње дјевојчице и супруг Нине Станић Кошевић, а у задњих годину дана оболио је од ретроперитонеалне фиброзе, другим називом - Ормондове болести.

Једини у Хрватској има ову тешку болест која напредује брзо, а болови су му напросто неиздрживи.

Незаустављиво повраћање, пролив, температура од 40 и болови у абдомену и леђима постали су његова свакодневица. Тренутно му помоћи у Хрватској нема. Шанса за лијечење постоји, но да би се то догодило требао би отићи у болницу у Америку у којој би требао бити хоспитализован 6. јула.

Коментари 0
Повезане вијести
Помозимо породици Новаковић из Бијељине која храни троје дјеце са сметњама у развоју (ФОТО) Помозимо породици Новаковић из Бијељине која храни троје дјеце са сметњама у развоју (ФОТО)
Упозорење на олује широм региона, метеоаларм упаљен и за дио БиХ Упозорење на олује широм региона, метеоаларм упаљен и за дио БиХ
У току велика акција помоћи за изградњу Парохијског дома у Пребиловцима У току велика акција помоћи за изградњу Парохијског дома у Пребиловцима
Најчитаније
 • Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“
  12h 21m
  0
 • У саобраћајној незгоди на Равној Романији тешко повријеђен возач
  13h 54m
  0
 • Милош Црњански - најпоетичнији српски писац, аутор "Сеоба"
  15h 1m
  0
 • Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића
  9h 58m
  0
 • Осумњичени да су крали месо са сточног гробља па га продавали
  10h 29m
  0