Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску

08.05.2024. 15:22
0
ИЗВОР: katera.news

У Дому културе у Хан Пијеску сутра ће бити представљене двије књиге Бранислава Станковића и Александре Нинковић Ташић „Звонари слободе: Михајло Пупин и владика Николај“ и „Хрватима с љубављу“.

Поред промоције биће отворена и изложба „Звонари слободе“, а гост вечери биће историчар Бранислав Станковић, саопштено је из Дома културе.

Књига „Звонари слободе: Михајло Пупин и владика Николај“ је историјска читанка посвећена двојици српских великана који су ширили славу и част Србије у тешким временима и који су вишеструко задужили српски народ.

Књига садржи њихова писма, преписке, биографије, оригиналне фотографије и материјале.

Књига „Хрватима с љубављу“ је свједочанство да су Никола Тесла, Руђер Бошковић, Иво Андрић и Џиво Гундулић били и осјећали се као Срби. Ова књига ставља тачку на расправу ком националном и духовном корпусу припадају ови великани науке и културе. То најбоље видимо у документима, есејима, писмима, телеграмима у којима они јасно истичу своје поријекло, припадност и традицију из које су кренули да културом и науком освајају свијет, навели су из Дома културе.

Из ове установе позивају становнике Хан Пијеска и сусједних општина да не пропусте сутрашње вече јер се већина докумената први пут објављује међу корицама ове двије књиге, што их чини још вреднијим.

Отварање изложбе и представљање књига почиње у 18.00 часова. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    4h 46m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    15h 4m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    15h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    15h 8m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    13h 59m
    0