Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku

08.05.2024. 15:22
0
IZVOR: katera.news

U Domu kulture u Han Pijesku sutra će biti predstavljene dvije knjige Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tašić „Zvonari slobode: Mihajlo Pupin i vladika Nikolaj“ i „Hrvatima s ljubavlju“.

Pored promocije biće otvorena i izložba „Zvonari slobode“, a gost večeri biće istoričar Branislav Stanković, saopšteno je iz Doma kulture.

Knjiga „Zvonari slobode: Mihajlo Pupin i vladika Nikolaj“ je istorijska čitanka posvećena dvojici srpskih velikana koji su širili slavu i čast Srbije u teškim vremenima i koji su višestruko zadužili srpski narod.

Knjiga sadrži njihova pisma, prepiske, biografije, originalne fotografije i materijale.

Knjiga „Hrvatima s ljubavlju“ je svjedočanstvo da su Nikola Tesla, Ruđer Bošković, Ivo Andrić i Dživo Gundulić bili i osjećali se kao Srbi. Ova knjiga stavlja tačku na raspravu kom nacionalnom i duhovnom korpusu pripadaju ovi velikani nauke i kulture. To najbolje vidimo u dokumentima, esejima, pismima, telegramima u kojima oni jasno ističu svoje porijeklo, pripadnost i tradiciju iz koje su krenuli da kulturom i naukom osvajaju svijet, naveli su iz Doma kulture.

Iz ove ustanove pozivaju stanovnike Han Pijeska i susjednih opština da ne propuste sutrašnje veče jer se većina dokumenata prvi put objavljuje među koricama ove dvije knjige, što ih čini još vrednijim.

Otvaranje izložbe i predstavljanje knjiga počinje u 18.00 časova. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    8h 7m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 25m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 31m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 29m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 20m
    0