Промовисан роман аутора Горана Врачара у Источном Сарајеву

15.09.2024. 21:28
0
ИЗВОР: katera.news

Вечерас је у Матичној библиотеци Источно Сарајево одржана промоција романа под називом "В. Д." аутора Горана Врачара. Издавач романа је Матична библиотека, а по ријечима аутора штампање  романа је финансијски подржала Општина Источна Илиџа.

На самом почетку приказан је кратак филм о настанку романа, проткан ауторовим размишљањима, стиховима Владислава Петковића Диса и дијеливима из рецензије о роману проф. др Сање Мацуре, која је редовни професор на Универзитету у Бањој Луци. Филм је урадио Центар за културу и информисање Источна Илиџа.

Након тога о роману су говорили аутор и проф. др Саша Кнежевић, редовни професор Универзитета Источно Сарајево.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

 Аутор је истакао да је његов роман слика наше стварности којом  нисмо задовољни, али нисмо ни спремни да јој се супротставимо те да је роман на неки начин његов бунт, његово непристајање на такву стварност. Професор Саша Кнежевић је, између осталог, нагласио да је "аутор у роману суптилно осликао психологију и унутрашњи  свијет жене, из чега, заправо проговара Горан Врачар - пјесник".

Из рецензије проф. Сање Мацуре издвајамо: "Кроз двадесетак ликова, чије животе и судбине чврсто међусобно повезује пауковом мрежом, Горан Врачар исписује странице на којома стварност проговара умјетнички, лишена хиперболисања у било којем виду. "

Коментари 0
Повезане вијести
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО) Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 38m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 29m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 16m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 42m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 24m
    0