Promovisan roman autora Gorana Vračara u Istočnom Sarajevu

15.09.2024. 21:28
0
IZVOR: katera.news

Večeras je u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo održana promocija romana pod nazivom "V. D." autora Gorana Vračara. Izdavač romana je Matična biblioteka, a po riječima autora štampanje  romana je finansijski podržala Opština Istočna Ilidža.

Na samom početku prikazan je kratak film o nastanku romana, protkan autorovim razmišljanjima, stihovima Vladislava Petkovića Disa i dijelivima iz recenzije o romanu prof. dr Sanje Macure, koja je redovni profesor na Univerzitetu u Banjoj Luci. Film je uradio Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Nakon toga o romanu su govorili autor i prof. dr Saša Knežević, redovni profesor Univerziteta Istočno Sarajevo.

Slika

Foto: Predrag Krstović

 Autor je istakao da je njegov roman slika naše stvarnosti kojom  nismo zadovoljni, ali nismo ni spremni da joj se suprotstavimo te da je roman na neki način njegov bunt, njegovo nepristajanje na takvu stvarnost. Profesor Saša Knežević je, između ostalog, naglasio da je "autor u romanu suptilno oslikao psihologiju i unutrašnji  svijet žene, iz čega, zapravo progovara Goran Vračar - pjesnik".

Iz recenzije prof. Sanje Macure izdvajamo: "Kroz dvadesetak likova, čije živote i sudbine čvrsto međusobno povezuje paukovom mrežom, Goran Vračar ispisuje stranice na kojoma stvarnost progovara umjetnički, lišena hiperbolisanja u bilo kojem vidu. "

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO) Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 45m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 36m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 23m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 49m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 31m
    0