Промовисана књига "О љубави ни ријечи" Маријане Петронић

25.05.2023. 21:18
0
ИЗВОР: srna.rs

У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је промосивана књига "О љубави ни ријечи" аутора Маријане Петронић, чији стихови на необичан начин уљепшавају сазнања о љубави.

- Меша Селимовић каже да је љубав можда једина ствар коју не треба објашњавати. Не треба је објашњавати али о њој треба писати и треба је осјетити - рекла је Петронићева.

Према ријечима аутора, када се срце сломи и разбије у стотину комада, преостају двије могуће солуције.

Слика

Фото: katera.news

Када је ријеч о пјесмама које су посвећене друговању аутора са другим књижевницима, Петронићева је нагласила да је ријеч о посебно драгим људима са којима је имала част да се дружи попут Владимира Настића, Душка Трифуновића, Жељком Грујићем, Даром Секулић.

Петронићева је напоменула да је у припреми још једна збирка поезије за дјецу "Форе и метафоре".

Рецензент књиге "О љубави ни ријечи" Жељка Пржуљ је истакла да је ријеч о Петронићевој првој збирци поезије за одрасле јер одраније има искуство писања поезије за дјецу, која је објављивана и по антологијама.

Она је указала да је пјеснички глас, који се јавља у збирци, слика једног витеза, хајдука и веома често се помиње топоним Романија, преко које прелазити значи заправо говорити поезију, те је по том мотиву збирка Петронићеве посве аутентична.

Библиотекар Матичне библиотеке Источно Сарајево Слађана Братић истакла је да ова збирка пјесама заслужује пажњу, те додала да иза Петронићеве стоји занимљив књижевни опус.

- Ту је један роман, двије збирке пјесама за дјецу и коначно збирка пјесама за коју се може рећи да је за одрасле и да заиста заслужује пажњу - истакла је Братићева.

Она је додала да се нада да ће вечерашња промоција књиге допринијети и афирмацији завичајних аутора људи који стварају у Источном Сарајеву и Републици Српској.

Слика

Фото: katera.news

Коментари 0
Повезане вијести
"Посљедња ноћ фра бега Иве Андрића" - нови роман Мирослава Јанковића "Посљедња ноћ фра бега Иве Андрића" - нови роман Мирослава Јанковића
У Палама представљена књига "Чекамо васкрсење мртвих" У Палама представљена књига "Чекамо васкрсење мртвих"
Сутра промоција књига Игњатија Томичића Сутра промоција књига Игњатија Томичића
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  14h 55m
  6
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  23h 48m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  3h 7m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  3h 3m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  17h 37m
  0