Промовисана књига о Небојши Глоговцу на Палама

26.08.2021. 21:00
0
ИЗВОР: СРНА

У Културном центру на Палама, у оквиру програма Госпојинских свечаности, вечерас је промовисана књига о покојном глумцу Небојши Глоговцу под насловом "Глоги", аутора Александра Ђуричића.

-Ово није само прича о једном од можда највећих српских глумаца 21. века, него и о једном великом човјеку. Истражујући Небојшин живот, открио сам његов колоритни карактер, који се не огледа само у глуми него је он био и одличан пјесник, вајар, бајкер... Све што је Небојша радио, радио је с љубављу и страшћу- рекао је Ђуричић новинарима.

Он је изразио велико задовољство што је ова књига имала "феноменалан" пријем код читалаца, поштовалаца Небојше Глоговца.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да "човјек живи онолико дуго колико живи његово дјело", а да Ђуричићево дјело о Глоговцу управо иде у прилог томе.

Он је истакао да умјетник великог формата попут Глоговца заслужује највећу пажњу и пијетет.

-Ми смо данас на Палама пресрећни што смо у прилица да угостимо Александра Ђуричића, који нам је донио ову дивну причу о животу и дјелу Небојше Глоговца, а поготово што је овај јединствени догађај дио свечаности које општина Пале организује у оквиру обиљежавања дана и крсне славе – Велике Госпојине- нагласио је Југовић.

Ова књига, осим приватног и професионалног живота једног од најзначајнијих умјетника са ових простора, завирује и у дешавања иза позоришних и филмских кулиса те пружа јединствен поглед на Глоговчев живот и дјело.

Ђуричић је осим књиге "Глоги" написао и "После фајронта - књига о Паји", "Чуваркуће - Удовице писаца" и "Тајне славних Срба".

Небојша Глоговац је био прослављени српски филмски, телевизијски и позоришни глумац.

Рођен је 30. августа 1969. године у Требињу, а преминуо је након краће и тешке болести, 9. фебруара 2018. године у Београду.

Играо је главне улоге у остварењима "Убиство с предумишљајем", "Буре барута", "Небеска удица", "Кад порастем бићу Кенгур", "Клопка", "Хадерсфилд", "Жена са сломљеним носем", "Бранио сам Младу Босну", "Кругови", "Равна гора" и "Устав Републике Хрватске".

Вишеструко је награђиван за улоге у позоришту и на филму, а издвајају се "Стеријина награда", "Цар Константин" у Нишу и "Златна арена" у Пули за најбољу мушку улогу.

Промоција књиге "Глоги" у Културном центру у Источном Новом Сарајеву биће одржана сутра у 20.00 часова.

У оквиру Госпојинских свеаности, на Палама је вечерас отворен и кошаркашки турнир, а у 20.00 часова на Студентском тргу почео је дводневни фестивал рока и занатског пива.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 45m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 43m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 9m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 24m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    13h 3m
    0