Промовисано 206 дипломаца првог и другог циклус студија

20.05.2022. 15:54
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама је данас, у оквиру обиљежавања манифестације "Дани Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву", промовисано 206 дипломаца првог и другог циклус студија ове високошколске установе.

Студент генерације Владана Шекара са студијског програма Политикологија и међународни односи, чији је просјек 10.00, рекла је новинарима да је задовољна постигнутим резултатима које су јој омогућили запослење, те поручила да је за успјех потребна воља, жеља и добра организација.

- Није све тешко, посебно када имате подршку породице, пријатеља, разумијевање професора, асистената, онда све иде лакше - навела је Шекара, која је уписала мастер студије на Факултету политичких наука у Бањалуци.

Она је захвалила Влади Републике Српске што је запослена на Филозофском факултету на Палама као асистент на студијском програму Политикологија и међународни односи, као и тој високошколској установи јер омогућавају студентима генерације да остану и добију запослење.

Шекара се нада да ће то бити мотивација и наредним генерацијама да се труде и нижу успјехе како би остали у Републици Српској.

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић рекао је да је овај факултет данас промовисао 206 дипломаца, од којих 178 су студенти првог циклус студија и 28 студената мастер студија из 17 различитих области које образује ова установа из хуманистичких, друштвених и природно-математичких наука.

Мастиловић је напоменуо да Факултет, послије двије године паузе коју је изазвао вирус корона, поново у прилици да на традиционалан начин организује манифестацију "Дани Филозофског факултета", која подразумијева више научних и културних садржаја.

Мастиловић је навео да ће манифестација бити настављена у 17.00 часова промоцијом књиге професора Миша Кулића "Филозофија и неолиберализам", а у 19.00 часова у амфитеатру Факултета почеће трибина "Битка на Паштрику".

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је да су са Универзитета поносни на 206 дипломаца који ће сигурно мијењати будућност Републике Српске.

Кулић је нагласио да је Филозофски факултет изузетно важна чланица Универзитета у Источном Сарајеву, да је његов значај огроман, те да је највећи број размјена студената, наставника са ове високошколске установе захваљујући студијским програмима кинески језик и руски језик.

- Сама чињеница да је Филозофски факултет од постојања уписало око 12.000 студента, а Универзитет у Источном Сарајеву 25.000 студената за 30 година постојања и рада довољно говори о значају овог факултета - указао је Кулић.

Он је подсјетио да је на Универзитету дипломирало око 21.000 првог и другог циклус студија, на Филозофском факултету за тај период је дипломирало 4.520 студената, што је око 22 одсто дипломираних на Универзитету.

Према његовим ријечима, докторску дисертацију на Универзитету одбранила су 493 кандидата, а 170 кандидата са Филозофског, што је 35 одсто од докторских дисертација које су одбрањене на Универзитету.

Филозофски факултет Пале данас је уручио повеље и захвалнице институцијама и појединцима који су заслужни за промоцију Факултета.

Промоцији дипломираних студената, мастера наука, која је одржана на Економском факултету на Палама, присуствовали су декани и продекани Универзитета у Источном Сарајеву, представници града Источно Сарајево, начелник општине Пале Бошко Југовић, свештенство Српске православне цркве, као и личности из јавног и политичког живота. 

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 37m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 51m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 58m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    45m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 28m
    0