Промовисано 29 дипломираних правника и пет мастера права

31.10.2023. 17:34
3
ИЗВОР: srna.rs

На Палама је данас, на свечаној академији поводом Дана и крсне славе Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву - Светог Петра Цетињског, промовисано 29 дипломираних правника и пет мастера права, а најбољем дипломираном правнику Михаилу Крсмановићу уручена је награда "Професор Богдан Лоза".

Крсмановић, који је током студија остварио просјек оцјена 9,26, истакао је да су професори студентима пренијели квалитетно знање, те препоручио свима да упишу Правни факултет уколико желе да стекну знање у овој области.

Он је истакао да је уз помоћ Факултета добио прилику да ради у струци.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић изјавио је новинарима да је Правни факултет један од важних стубова Републике Српске, те да је задовољан његовим радом.

Кулић је напоменуо да Правни факултет ове године има фантастичне резултате када је ријеч о броју уписаних студената, те навео да су кренули у акредитацију трећег циклуса докторских студија, што је, како је истакао, важно и за Правни факултет и за Универзитет у Источном Сарајеву.

Он је рекао да Правни факултет Пале посебну пажњу посвећује међународној размјени студената, али и сарадњи са универзитетима у Европи и свијету.

Декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Горан Марковић рекао је да су студенти током школовања имали могућност, не само да слушају квалитетна предавања, него да прођу студентску праксу у више од 20 различитих институција.

Марковић је рекао да је Правни факултет све активнији у процесу међународне размјене наставника и студената, те нагласио да у овом тренутку имају два активна "Ерасмус плус" пројекта са Универзитетом из Италије.

Према његовим ријечима, ове године су имали 60 одсто више уписаних студената него лани, захваљујући преданом раду и добром представљању.

Марковић је рекао да Правни факултет на Палама планира заједничке мастер студије са Европском организацијом за јавно право из Атине и са Уралским федералним универзитом из Руске Федерације, што значи да студенти када добију диплому права могу рачунати на то да та диплома има велику тежину.

Данашњој промоцији дипломираних студената и мастера права присуствовали су предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, представници Универзитета у Источном Сарајеву, Бањалуке, Новог Сада, општине Пале, града Источно Сарајево, те гости из јавног и политичког живота.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Mala belegija 02.11.2023. 15:38
    Kad ce Bojana Sarovic na drustvenim mrezama prestati sa hvalisanjem da joj je urucena diploma mastera...zna li se sta?
  • Generic placeholder image
    Ја 01.11.2023. 09:18
    Како декан, врховник Комунистичке странке Р. Српске, слави крсну славу?!
    Право питање је, заправо, како таква индивидуа, егоманијак, мали Тито, може бити декан оваквог факултета. Па ћете се онда питати шта је са правосуђем, ето ко образује и школује правнике.
  • Generic placeholder image
    Pravnik 31.10.2023. 22:39
    Krasno, na ove postojeće nezaposlene još 29 pravnika koji neće naći posao.
Повезане вијести
Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска Десетогодишња Ена Вуковић још један пјеснички бисер Хан Пијеска
Пољопривредни факултет обиљежио 83 године традиције и 29 рада (ФОТО) Пољопривредни факултет обиљежио 83 године традиције и 29 рада (ФОТО)
Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио јубилеј Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио јубилеј
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 53m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 23m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 37m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    20h 54m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 24m
    0