Promovisano 29 diplomiranih pravnika i pet mastera prava

31.10.2023. 17:34
3
IZVOR: srna.rs

Na Palama je danas, na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu - Svetog Petra Cetinjskog, promovisano 29 diplomiranih pravnika i pet mastera prava, a najboljem diplomiranom pravniku Mihailu Krsmanoviću uručena je nagrada "Profesor Bogdan Loza".

Krsmanović, koji je tokom studija ostvario prosjek ocjena 9,26, istakao je da su profesori studentima prenijeli kvalitetno znanje, te preporučio svima da upišu Pravni fakultet ukoliko žele da steknu znanje u ovoj oblasti.

On je istakao da je uz pomoć Fakulteta dobio priliku da radi u struci.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić izjavio je novinarima da je Pravni fakultet jedan od važnih stubova Republike Srpske, te da je zadovoljan njegovim radom.

Kulić je napomenuo da Pravni fakultet ove godine ima fantastične rezultate kada je riječ o broju upisanih studenata, te naveo da su krenuli u akreditaciju trećeg ciklusa doktorskih studija, što je, kako je istakao, važno i za Pravni fakultet i za Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

On je rekao da Pravni fakultet Pale posebnu pažnju posvećuje međunarodnoj razmjeni studenata, ali i saradnji sa univerzitetima u Evropi i svijetu.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković rekao je da su studenti tokom školovanja imali mogućnost, ne samo da slušaju kvalitetna predavanja, nego da prođu studentsku praksu u više od 20 različitih institucija.

Marković je rekao da je Pravni fakultet sve aktivniji u procesu međunarodne razmjene nastavnika i studenata, te naglasio da u ovom trenutku imaju dva aktivna "Erasmus plus" projekta sa Univerzitetom iz Italije.

Prema njegovim riječima, ove godine su imali 60 odsto više upisanih studenata nego lani, zahvaljujući predanom radu i dobrom predstavljanju.

Marković je rekao da Pravni fakultet na Palama planira zajedničke master studije sa Evropskom organizacijom za javno pravo iz Atine i sa Uralskim federalnim univerzitom iz Ruske Federacije, što znači da studenti kada dobiju diplomu prava mogu računati na to da ta diploma ima veliku težinu.

Današnjoj promociji diplomiranih studenata i mastera prava prisustvovali su predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Banjaluke, Novog Sada, opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, te gosti iz javnog i političkog života.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Mala belegija 02.11.2023. 15:38
    Kad ce Bojana Sarovic na drustvenim mrezama prestati sa hvalisanjem da joj je urucena diploma mastera...zna li se sta?
  • Generic placeholder image
    Ja 01.11.2023. 09:18
    Kako dekan, vrhovnik Komunističke stranke R. Srpske, slavi krsnu slavu?!
    Pravo pitanje je, zapravo, kako takva individua, egomanijak, mali Tito, može biti dekan ovakvog fakulteta. Pa ćete se onda pitati šta je sa pravosuđem, eto ko obrazuje i školuje pravnike.
  • Generic placeholder image
    Pravnik 31.10.2023. 22:39
    Krasno, na ove postojeće nezaposlene još 29 pravnika koji neće naći posao.
Povezane vijesti
Desetogodišnja Ena Vuković još jedan pjesnički biser Han Pijeska Desetogodišnja Ena Vuković još jedan pjesnički biser Han Pijeska
Poljoprivredni fakultet obilježio 83 godine tradicije i 29 rada (FOTO) Poljoprivredni fakultet obilježio 83 godine tradicije i 29 rada (FOTO)
Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio jubilej Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio jubilej
Najčitanije
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    19h 42m
    27
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    2h 20m
    2
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    6h 42m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    21h 28m
    1
  • Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
    21h 24m
    0