Promovisano 29 diplomiranih pravnika i pet mastera prava

31.10.2023. 17:34
3
IZVOR: srna.rs

Na Palama je danas, na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu - Svetog Petra Cetinjskog, promovisano 29 diplomiranih pravnika i pet mastera prava, a najboljem diplomiranom pravniku Mihailu Krsmanoviću uručena je nagrada "Profesor Bogdan Loza".

Krsmanović, koji je tokom studija ostvario prosjek ocjena 9,26, istakao je da su profesori studentima prenijeli kvalitetno znanje, te preporučio svima da upišu Pravni fakultet ukoliko žele da steknu znanje u ovoj oblasti.

On je istakao da je uz pomoć Fakulteta dobio priliku da radi u struci.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić izjavio je novinarima da je Pravni fakultet jedan od važnih stubova Republike Srpske, te da je zadovoljan njegovim radom.

Kulić je napomenuo da Pravni fakultet ove godine ima fantastične rezultate kada je riječ o broju upisanih studenata, te naveo da su krenuli u akreditaciju trećeg ciklusa doktorskih studija, što je, kako je istakao, važno i za Pravni fakultet i za Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

On je rekao da Pravni fakultet Pale posebnu pažnju posvećuje međunarodnoj razmjeni studenata, ali i saradnji sa univerzitetima u Evropi i svijetu.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković rekao je da su studenti tokom školovanja imali mogućnost, ne samo da slušaju kvalitetna predavanja, nego da prođu studentsku praksu u više od 20 različitih institucija.

Marković je rekao da je Pravni fakultet sve aktivniji u procesu međunarodne razmjene nastavnika i studenata, te naglasio da u ovom trenutku imaju dva aktivna "Erasmus plus" projekta sa Univerzitetom iz Italije.

Prema njegovim riječima, ove godine su imali 60 odsto više upisanih studenata nego lani, zahvaljujući predanom radu i dobrom predstavljanju.

Marković je rekao da Pravni fakultet na Palama planira zajedničke master studije sa Evropskom organizacijom za javno pravo iz Atine i sa Uralskim federalnim univerzitom iz Ruske Federacije, što znači da studenti kada dobiju diplomu prava mogu računati na to da ta diploma ima veliku težinu.

Današnjoj promociji diplomiranih studenata i mastera prava prisustvovali su predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Banjaluke, Novog Sada, opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, te gosti iz javnog i političkog života.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Mala belegija 02.11.2023. 15:38
  Kad ce Bojana Sarovic na drustvenim mrezama prestati sa hvalisanjem da joj je urucena diploma mastera...zna li se sta?
 • Generic placeholder image
  Ja 01.11.2023. 09:18
  Kako dekan, vrhovnik Komunističke stranke R. Srpske, slavi krsnu slavu?!
  Pravo pitanje je, zapravo, kako takva individua, egomanijak, mali Tito, može biti dekan ovakvog fakulteta. Pa ćete se onda pitati šta je sa pravosuđem, eto ko obrazuje i školuje pravnike.
 • Generic placeholder image
  Pravnik 31.10.2023. 22:39
  Krasno, na ove postojeće nezaposlene još 29 pravnika koji neće naći posao.
Povezane vijesti
U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene
Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO) Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO)
Promovisano 20 diplomiranih muzičara i 11 mastera muzičke umjetnosti (FOTO) Promovisano 20 diplomiranih muzičara i 11 mastera muzičke umjetnosti (FOTO)
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  6h 7m
  0
 • Osveštani temelji Crkve Svete velikomučenice Marine
  23h 2m
  0
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  8h 44m
  0
 • Da li znate koliko struje troši ventilator?
  23h 38m
  0
 • Uhapšen pomagač teroriste Fatona Hajrizija
  11h 46m
  0