Пронађен сандук са 54 ручне бомбе

04.07.2023. 15:44
0
ИЗВОР: srna.rs

Полиција је код 67-годишњака из околине Биограда пронашла сандук са 54 ручне бомбе.

- Полицијски службеници Полицијске станице Биоград завршила је истрагу над 67-годишњим хрватским држављанином кога се сумњичи за недозвољено посједовање, израду и набављање оружја и експлозивних материја - објавила је полиција.

У саопштењу се наводи да је полиција на основу налога Жупанијског суда у Задру претражила кућу и остале просторије које осумњичени користи на ширем биоградском подручју, гдје су пронађене и одузете 54 ручне бомбе у дрвеном војном сандуку, те 11 комада антимагнетских противтенковских мина, једна минобацачка граната, 241 комад војне муниције различитог калибра, 48 комада наоружања за пиштољ разног калибра.

- Пронађено је и 11 комада ловачких патрона, један пиштољ, један оквир за пиштољ, 90 комада иницијалних каписли за муницију, око три килограма оловних балина за пуњење сачменог наоружања, двије лимене посуде у којима се налазило око 300 грама барута те опрема за пуњење ловачких патрона - додају из полиције.

Од осумњиченог је одузета и једна ловачка пушка коју је легално посједовао.

Након довршене криминалистичке претраге против 67-годишњака је поднесена кривична пријава надлежном државном тужилаштву у Задру због сумње да је починио кривично дјело недозвољено посједовање, израда и набављање оружја и експлозивних материја те а данас је предат притворском надзорнику Полицијске управе задарске.

Полиција је грађане подсјетила да акција "Мање оружја, мање трагедија" и даље траје и позвала све да предају оружја без санкција.

Грађани су током јуна полицијским службеницима на подручју Полицијске управе задарске, предали: 4.541 комад муниције различитог калибра, двије ручне бомбе, три пушке, један пиштољ, два оквира за муницију, шест мина те два комада осталих минско-експлозивних средстава.

Коментари 0
Повезане вијести
Девет лица повријеђено у експлозији ручне бомбе у Призрену Девет лица повријеђено у експлозији ручне бомбе у Призрену
Пронађена ручна бомба на имању код Фоче Пронађена ручна бомба на имању код Фоче
Билећанин и Требињац страдали од ручне бомбе Билећанин и Требињац страдали од ручне бомбе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 45m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    4h 9m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    18h 53m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    4h 3m
    0
  • Тржиште половњака: 10 трикова које користе преваранти
    21h 9m
    0