Пронађена и санкционисана лица која су пуцала у Источној Илиџи

16.10.2021. 17:05
0
ИЗВОР: Катера

Полицијској станици Источна Илиџа, 15. 10. 2021. године пријављено је да у улици Кaсиндолског батаљона у Источној Илиџи непозната лица пуцају из ватреног оружја.

Полицијски службеници оперативним радом  дошли су до сазнања да се у везу са пријављеним догађајем могу довести лица иницијала М.М.К. и Ђ.Л. из Источне Илиџе.

На основу наредбе суда, а уз сагласност тужиоца Окружног jавног тужилаштва Источно Сарајево извршен је претрес стана и других просторија које користи М.М.К. и том приликом су пронађене и одузете двије пушке, гасни пиштољ и 74 комада метака различитог калибра.

Наведено лице лишено је слободе, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

Након документовања предмета против М.М.К. ће Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Такође, лицима М.М.К и Ђ.Л. издати су прекршајни налози за почињен прекршај „Неовлаштена употреба ватреног оружја“ из члана 16 Закона о јавном реду и миру Републике Српске и члана 34 Закона о оружју и муницији Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    23h 57m
    0
  • Крађа у Палама
    22h 15m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    37m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    18h 42m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    21h 30m
    0