Протест опозиције и грађана против могућег поскупљења струје у Српској

27.09.2019. 19:24
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Протести против могућег поскупљења струје за домаћинства у Српској одржани су, на позив опозиционих посланика, вечерас у бањалучком парку “Младен Стојановић”.

На протестима су истакнуте контрадикторне изјаве представника власти, који час најављују промјену цијене електричне енергије, час тврде да се то неће десити.

“Зрно по зрно, погача. Рачун по рачун, пензија”, гласио је један од транспарената грађана, док је на другима писало: “Доле Влада, доле струја”, Влада РС увијек изнад својих грађана”, “Цеца више не може хеликоптером, па треба авион” и “Београд на води, Франкфурт на Мајни, Бањалука на пиралену”.

Оливера Недић, мајка петоро дјеце, изјавила је да многочлане породице не могу да се уклопе у мјесечну потрошњу од 500 киловата.

Слика

– То значи да ћемо морати бирати између поскупљења и хране, књига. Питање за Владу: Да ли они знају како је састављати крај с крајем? Да су ефикасни, не би ни требали поскупљивати. Гдје је одговорност оних који су губитке направили прије него што оплету по нашим џеповима – рекла је она.

Посланик СДС у НСРС Зоран Видић поручио је да је једна од карактеристика лопова да брзо украду.

– А ови наши из власти завукли руку у џеп и вршљају док све не покупе. Није ово 18. вијек и Сјеверна Кореја. Ово је Српска. Могли би мало да се уозбиље – каже Видић.

Посланик у Клубу СДС Небојша Вукановић изјавио је:

“Ефендија Чавић је некад био на нашој страни па нам је вечерас дао јефтину струју. Видјело се колико су мали, чим смо најавили протест прекопали су транзит, мислећи да ће нас спријечити да дођемо. Погубили су се, час поскупљује струја, час не поскупљује струја. Јаки су само у гомили и када их штити полиција. Мислили смо да је Жељка непревазиђена, али онда се појавио Радован Нејаки. Рекао сам му дођи међу народ и реци да нема поскупљења струје. Ми ћемо јасно поручити и Луки Петровићу да нема ништа од продаје Електропривреде, што је договорио са Вучићем”.

Посланик ПДП Јелена Тривић рекла је да протест показује да се људи не боје бахатости.

– Знате зашто су лоши? Па народ им је то дозволио. Промијенили су изјаве о поскупљењу струје када су видјели да се народ буни. Ни даље им не вјерујем да неће поскупити. Видите да народ може да утиче. Хвала вам што се буните на сам јавашлук и бахатост! То нам гарантује наш Устав, не чинимо ништа лоше. Стварно не разумијем да неко може да потроши мање од 500 киловата. То је мађионичар! – поручила је Тривићева уз аплаузе.

Слика

Посланик ПДП Драшко Станивуковић поручио је да су посланици обећали побуну, заједно са народом, против свега што не ваља у друштву.

– Господа нам опет не да Трг. Нема везе, када ми дођемо бићемо на тргу. Господа у СНСД штеди на бојлеру, а узимају милионе са друге стране. Не вјерујем у ту политику! Струја је наш производ. То је исто као када би нафта у Саудијској Арабији била скупа. Вишковић каже да струја неће поскупити, али да су формирали комисију која разматра поскупљење. Па, како та комисија не разматра да нешто појефтини!? Не дамо им да струја иде горе. Данас смо ту и због новог авиончића, борићемо се да га не купе. Што су летили, летили су – рекао је Станивуковић, бацајући папирни авион у народ.

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Владичић појаснио коме ће струја бити скупља, а коме не Владичић појаснио коме ће струја бити скупља, а коме не
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 44m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 46m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 39m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 44m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 47m
    1