Протест у Београду, демонстранти ушли у Скупштину (ВИДЕО)

07.07.2020. 22:56
0
ИЗВОР: Политика

Протест испред Скупштине Србије против нових најављених мјера на сузбијању коронавируса отео се после 22 сата контроли.

Окупљени су срушили заштитну ограду испред скупштине, пале бакље, а припадници полиције су се склонили у једном тренутку, јавља извештач Танјуга са лица мјеста.

Учесници протеста су се сукобили са полицијом, а једна група њих је ушла у хол Скупштине Србије, јавља РТС.

Испред скупштине је хаос, а када је маса нагрнула на скупштину, полиција се помјерила, а појединци из масе су узвикивали „Кога ви браните?”.

Није јасно да ли је неко ушао у зграду скупштине чија врата су отворена.

Протест је почео нешто послије 20 сати, када је блокирана за саобраћај раскрсница код зграде парламента, на почетку Булевара краља Александра, гдје су звиждали, ударали у шерпе, викали „Косово је део Србије”, „Уа” и „Ми то нећемо” алудирајући на мјере.

Демонстрантима, без дистанце и без маски, у пар наврата су се преко мегафона обратила два учесника протеста, један који је позвао присутне да зову пријатеље и познанике да им се придруже, а други је рекао да неће мјере и да неће да вакцинише своје дијете, преноси Танјуг.

Раније данас, стотинак грађана блокирало је раскрсницу Булевара краља Александра и Таковске улице код зграде Скупштине Србије.

Они су се окупили у знак протеста против мјера које данас најавио предсједник Вучић односно увођења полицијског часа у Београду током наредног викенда.

Извори из Студентског града су рекли агенцији Бета да је једна група студената из тог дома кренула ка центру града да се придружи окупљенима.

Међу окупљенима су и представници организације Грађански отпор као и неки од чланова Не давимо Београд. У близини је паркирано једно возило полиције. Окупљени скандирају против Вучића.

На раскрсници се појавио и бивши посланик Двери Срђан Ного, а окупљени су почели да му скандирају „Иди кући Ного”.

Међу демонстрантима је и самостални одборник Никола Јовановић.

Окупљени носе транспаренте „Нећи да се лечим СМС-ом, Здравство доступно свима, Не смем да се разболим, Здравство није ни СМС ни СНС и Сви у штрајк”.

Инцидената нема, преноси Бета.

Коментари 0
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    7h 13m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    17h 31m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    17h 37m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    17h 35m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    16h 26m
    0