Протести у Црној Гори

12.12.2022. 21:06
1
ИЗВОР: srna.rs

Након изгласавања измјена и допуна Закона о предсједнику, испред Скупштине Црне Горе у Подгорици дошло је до сукоба полиције и демонстранта који су покушали да пробију заштитну ограду.

Полиција је сузавцем растјерала тридесетак хулигана са фантомкама, који су напали полицијски кордон каменицама, флашама, пиротехничким и експлозивним средствима.

Из Управе полиције саопштено је да је око 17.30 часова организатор јавног окупљања испред зграде Скупштине Црне Горе позвао окупљене грађане да се разиђу и саопштио је да је окупљање завршено.

Након тога дио окупљених, који се противе усвојеним измјенама и допунама Закона о предсједнику, организовано се упутио ка заштитним оградама за спречавање проласка лица, која се налазила испред зграде Скупштине Црне Горе, и уз употребу силе уклонио дио ограде.

Приликом бацања на полицијски кордон, разним предметима погођено је више полицијских службеника, као и зграда Скупштине.

Након што су полицијске старјешине издале наређење овим лицима да престану са нападом на полицијске службенике о које су се они оглушили, издато је наређење да употријебе најблаже средство принуде – ручни спреј са надражујућим дејством, како би се одбио активни напад ове групе лица.

Та група се након тога повукла коловозом на Булевар Светог Петра Цетињског, гдје се и тренутно налази.

И поред више издатих упозорења и наређења полицијских службеника да се разиђу, они то и даље то одбијају.

Према расположивим информацијама, нема лица или полицијских службеника који су у овом инциденту задобили тешке повреде.

Скупштина Црне Горе поново је данас усвојила измјене Закона о предсједнику којима је предвиђено је да ће се мандатаром за састав владе, уколико га предсједник државе не предложи, сматрати кандидат који има јасну подршку већине посланика.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Brat 13.12.2022. 06:59
    Vrijedi pogledati:
    https://www.youtube.com/watch?v=ij1cOUTBtJM
Повезане вијести
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на сваком кораку Хаос на улицама Малмеа пред финале Евровизије: Грађани бјесне на улицама, полиција на свак...
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    11h 17m
    8
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    9h 19m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    23h 18m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    8h 12m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    8h 17m
    0