Прва награда на "Данима тикве" припала Миланку Станојевићу из Фоче

09.10.2021. 17:39
0
ИЗВОР: СРНА

На манифестацији "Дани тикве" у Источном Сарајеву награду од 200 КМ освојио је Миланко Станојевић из Фоче који је узгојио најтежу тикву, тежине 50,5 килограма.

- Није никаква посебна сорта тикве у питању, сјеме је бачено с краја њиве и у овој сушној години је порасла до те тежине. Није једина, има их на десетине, можда мало мање - изјавио је Срни Станојевић, додајући да је и прије двије године учествовао на овој манифестацији.

Предсједник Удружења грађана "Пробуди се" из Источног Сарајева Роксанда Мичић истакла је да ће за мјесец плод највеће тикве бити подијељен грађанима.

Сјеме се оставља на прописан начин до прољећа, када ће, такође бити организована његова подјела грађанима путем Удружења.

Награда за најмању тикву, чија је тежина око шест грама припала је Милкици Мочевић, а најљепшу тикву узгојила је Дивна Гајевић.

Штанд Еколошког газдинства "Влачић" из Требиња проглашен је за најљепши на овогодишњој манифестацији "Дани тикве", а награда за најукусније јело припремљено од тикве припала је ученицима Средње школе "28. јуни" из Источног Новог Сарајева.

У оквиру манифестације, ученици основних школа су имали прилику раније да се пријаве на конкурс са литерарним и ликовним радовима.

Најљепше ликовне радове нацртале су Теодора Драшкић, Лена Ивановић и Ива Вуковић.

У категорији најбољих литерарних радова прво мјесто је припало Емилији Богдановић, друго Ружици Катић, а треће Ивани Батинић.

Поводом манифестације "Дани тикве" раније је био објављен јавни позив за избор најљепшег дворишта, балкона и простора заједница етажних власника, те су данас најбољима уручене пригодне награде.

На манифестацији "Дани тикве" у Источном Сарајеву 65 излагача је представило богат асортиман пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина, а за сутра је најављен пијачни дан на платоу испред Тржног центра "Бинго" уколико то дозволе временски услови.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    22h 31m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 4m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    22h 41m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 8m
    0