ПУ Источно Сарајево: Из саобраћаја искључено 37 возача због алкохолисаности

15.06.2020. 12:34
0
ИЗВОР: Катера

У току седмочасовне акције појачане контроле саобраћаја, одржане у ноћи између 12. и 13. јуна 2020. године, полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево искључили су 37 возача из саобраћаја, због алкохолисаности.

Код 23 возача утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,30 до 0,80 грама/килограму, док је регистровано десет возача који су управљали возилом са количином алкохола у организму од 0,80 до 1,50 грама/килограму.

У току акције  лишена су слободе четири возача са присуством алкохола у организму преко 1,5 грама/килограму, и задржана у службеним просторијама до отријежњења.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са провођењем појачаних мјера у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на виши ниво.

Из ПУ Источно Сарајево апелују на возаче као, и на остале учеснике у саобраћају, да поштују саобраћајна правила и прописе и понашају се у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Горјела радна машина у Палама Горјела радна машина у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 20m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    11h 34m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    9h 24m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    12h 39m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 22m
    0